Instagram nacija učinila je highlighter jednim od najpoželjnijih beauty proizvoda u posljednjih nekoliko godina. Ovaj makeup holy grail ima za zadatak oponašanje prirodnog sjaja kože te naglašavanja mjesta na koja svjetlo prirodno pada.
Također, pravilno nanošen highlighter daje nam svjež izgled te blistav ten. Možemo ga koristiti samostalno ili u kombinaciji s bronzerom, odnosno rumenilom za postizanje savršenog balansa u igri svjetla i sjene. Highlighter nam dolazi u nekoliko oblika odnosno stanja: tekućem, krutom i kremastom te može i ne mora sadržavati sitne šljokice.
S primjenom highlightera moramo biti zaista oprezni kako ne bismo postigli kontra efekt, odnosno kako umjesto „zdravog sjaja“ ne bismo dobili dojam masnog, ne njegovanog tena.
Tekući, odnosno kremasti highlighter (oprez! uvijek je uljne teksture pa nije pogodan za masnu kožu) možemo miješati direktno s puderom ili ga umasirati na željena područja. Također, tekući highlighter možemo koristiti i ispod pudera kako bi cijelo lice poprimilo svjež izgled, odnosno zdravi sjaj. Efekt kremastih, odnosno tekućih highlightera uvijek je intenzivniji nego onaj dobiven s kamenim ili praškastim highlighterom koji nam daju tek blago osvježenje.
Mjesta koja su poželjna za nanošenja highlightera su ona koje nam obasja sunce, odnosno svjetlost tzv. „punti luce“ (talijanski – točke svjetlosti).
Ta područja su :
a) sljepoočnice te područje ispod obrva – highlighter će usmjeriti pogled na oči te dodatno istaknuti lijepo uređene obrve
b)neposredno iznad jagodične kosti – za izgled savršeno zdravih obraza trebala bi se poigrati bronzerom i rumenilom te prijelaze blago ublendati (sjenčati) nježnim highlighterom
c) brada
d) duž korijena nosa – Instagram trik s kojim nos izgleda tanji
e) iznad nausnice (Kupidov luk) – za usne koje mame na poljupce
Ukoliko želimo postići „Instagram efekt“ (kojeg preporučujem isključivo za fotografiranje) koristimo kremasti highlighter pa na isto to područje nanosimo i highlighter u kamenu. Wow efekt je zagarantiran.
Moji top highlighteri :
2.
4.
5.
6.