Testirali smo ih za vas i možemo vam reći da su zaista vrijedni pažnje. Donosimo vamo 7 jedinstvenih beauty trikova – uživajte

Postojan ruž

Jedan zaista jednostavan a učinkovit trik za što dugotrajniji ruž na usnama (posebice ako je u pitanju neka intenzivnija boja, bordo ili crvena). Prvo nanesite olovku za usne te pokušajte da ona bude što je moguće sličnija nijansi odabranog ruža. Olovkom nemojte obrubiti samo rub usana već ih kompletno obojite odnosno popunite olovkom. Nakon olovke pažljivo nanesite ruž, najbolje bi bilo kistom jer će na taj način boja ući u sve sitne nabore. Zatim uzmite i razdvojite jedan papirnati ubrus na što tanje slojeve te jedan od njih lagano prislonite na usne. Na četkicu nanesite malo pudera u prahu ili translucenta i prođite četkicom preko maramice. Na taj će način prah prodrijeti preko maramice i dodatno fiksirati ruž. Zatim nanesite još jedan sloj ruža za usne. Dakle, možete biti poprilično bezbrižne s obzirom na to da imate ekstremno fiksiran dupli sloj ruža. I još jedan savjet, pokušajte prije pića ili jela lagano oblizati usnice – na taj će se način slina zalijepiti za vilicu odnosno čašu i produljit će te trajanje samog ruža.
 

Chane 555 Pirate, DM, Muller , 316,00 kn

 

Maskara kao ravnopravna zamjena tušu za oči

Otkriće da vam je tuš presušio baš prije važnog šminkanja nije ni najmanje ugodno. Na svu sreću, tu je maskara koja može biti vaš dragocjeni spas u zadnji čas. Sve što vam je potrebno je kosi kist za nanošenje tuša i (po mogućnosti vodootporna) maskara. Četkicom uzmite tanki sloj crnog gela s četkice maskare i nanesite kao običan tuš za oči.
 

L’Oreal 2000 calorie, DM, Muller, 89,00 kn

 

Intenzivne boje sjenila

Kako bi vaše sjenilo izgledalo što intenzivnije (posebice jarke boje) potrebna vam je samo obična bijela olovka za oči. Prije nego nanesete sjenilo koje želite, na kapak nanesite bijelu olovku kao bazu. Na takvoj podlozi boja sjenila bit će puno intenzivnija ali i postojana.
 

NYX jumbo eye pencil “Milk” ( Diviana, 78,00 kn)

 

Primeri kao pravi saveznici ljepote

Ako želite da vaš make-up dobije željeni efekt, lice bude zaglađeno, pore popunjene, uz kontroliranje viška sebuma te da traje duže, primer bi trebao biti nezamjenjiv u vašoj kozmetičkoj torbici. Nanesite adekvatne primere kao bazu za sjenilo, puder i ruž i razlika će biti i više nego vidljiva. Primer kao podloga puderu nanosi se preko cijelog lica, primer za sjenilo nanosi se do samih obrva dok se primer za ruž nanosi oko 2 mm izvan ruba usnica i tako se spriječava curenje ruža izvan okvira samih usana.
 

Benefit POREfessional, Douglas, 256,00 kn

 

Otklanjanje vodootpornog make-upa

Makeup u bilo kojem trenutku možeš odstraniti pomoću kokosovog ili maslinova ulja. Ulje se utrlja u dlanove kako bi se lagano zagrijalo te ga umasiramo na cijelo lice (posebno se masira područje usana i očiju gdje ruž i maskara mogu biti nešto jačeg intenziteta). Višak ulja odstranite blazinicom te temeljito isperite običnim sapunom za njegu lica.
 

(Organsko kokosovo ulje, 54,00 kn, DM

 

Produljite vijek vaše maskare

Kako se maskara ne bi prijevremeno posušila, dodajte joj nekoliko kapi otopine za leće ili stavite maskaru na 5 minuta u posudu s vrućom vodom. Također, prilikom korištenja maskare istu nemojte “pumpati” jer na taj način unosite nepotrebne količine zraka.

RENU, 54,00 kn, Farmacia

 

Fiksiranje neposlušnih obrva

Naše su obrve često neposlušne te ponekad pojedine dlačice vole samostalno odlučiti o svom smjeru kretanja. Kako bi ukrotila neposlušne dlačice možeš koristiti staru četkicu maskare te na nju našpricati lak za kosu ili koristiti namjenski transparentni gel te tako fiksirati obrve.

Catrice eyebrow fixing gel, 33,00 kn, DM, Muller