Velika većina odjeće koju nosimo nezamisliva je bez pamuka, ali posljednjih godina, kako raste svijest o očuvanju prirode i zdravlja, sve je veća primjena organskog u odnosu na konvencionalni pamuk. Zahvaljujući napretku znanosti, uzgoj pamuka je ubrzan.

Zbog korištenja bio inženjeringa, pesticida i kemikalija, veliki dio pamučne odjeće zastupljene na tržištu upitnog je porijekla i nerijetko nije posve siguran za nošenje. Masovni uzgoj pamuka, uz korištenje umjetnih gnojiva i GMO sjemena, zagađuje prekomjerno okoliš. Vode se rasprave o tome koji je pamuk bolji, onaj organski uzgojen, po principima organske proizvodnje, ili konvencionalni, proizveden klasičnim postupcima.

Proizvođači konvencionalnog pamuka kao glavni adut navode masovnu i jeftiniju proizvodnju pamuka koji se po sadržaju celuloze ne razlikuje od organski proizvedenog pamuka. S druge strane, proizveden u skladu s međunarodno priznatim standardima organske proizvodnje, što uključuje proizvodnju bez upotrebe kemijskih gnojiva ili pesticida, organski pamuk je uzgajan na tlu koje je potpuno očišćeno od toksičnih ostataka kemijskih tretmana koji su potencijalno ranije na njemu korišteni.

Neupitno je da organski pamuk najviše pogoduje bebinoj koži, djeluje umirujuće i gotovo je najbezopasnije prirodno vlakno. Isto tako je neupitno da za naše najmanje, najranjivije, želimo samo najbolje. Kupnjom proizvoda od organskog pamuka vodite i brigu o zdravlju i brigu o okolišu te podržavate zelenu industriju i toxic free uzgoj i proizvodnju. 

U Baby Center trgovini u Tower Centeru pronaći ćete Cool Club kolekciju od organskog pamuka- jedinstvena marka dječje odjeće za novorođenčad i bebe savršenog je dizajna, kvalitetnog kroja i dolazi u nekoliko različitih, nježnih stilova. Velik dio kolekcije napravljen je upravo od organskog pamuka, posebno oblikovana za udobnost vašeg novorođenčeta i beba. 

Baby Center, 129,99 kn

Nova, ljetna  Cool Club kolekcija modnu je inspiraciju pronašla na drugom kraju svijeta - u Južnoj Americi. Kolekcija Casa Latinapuna je veselih,  ljetnih boja: jako zelene, tirkizne i bijele nadopunjenih toplim bojama pijeska i zalaska sunca. Kolekcija živi za ljeto i obuhvaća sve što ljeto nudi: laganu igru, bezbrižnu prazničnu ludost i razigranost. 


Baby Center, 79,99 kn

Baby Center, 79,99 kn


Baby Center, 79,99 kn

Baby Center, 38,99 kn