S dolaskom toplijih dana, iznova se suočavamo s jednim od najvećih neprijatelja gotovo svake žene – celulitom. Stvaranju neprivlačne narančine kore doprinose brojni čimbenici – genetika, nepravilna prehrana, nedovoljno kretanja, stres… 


Celulit predstavlja nakupinu masnog tkiva i toksina i stvara se ponajviše na stražnjici, bokovima i bedrima. Izaziva slabljenje vezivnog tkiva koji povezuje kožu s mišićima, zbog čega se pojavljuju nabori i čvorići. Budući da će kratka i tanka odjeća ubrzo postati dio naše svakodnevice, vrijeme je da započnemo borbu s celulitom.

Prvo i osnovno, potrebno je izbaciti jako začinjenu, masnu hranu, poput prženih jela ili junk fooda te ograničiti unos šećera. Umjesto toga, preporuča se hrana bogata vitaminom C, kalijem i omega 3 kiselinama. Zahvaljujući takvoj prehrani, osjećat ćete se zadovoljnije te prštati energijom.

Voda ili biljni čajevi pomoći će vašem tijelu u izbacivanju toksina, zbog čega je važno unositi dovoljno tekućine. Masaža, piling i tuširanje hladnom vodom poboljšavaju cirkulaciju i pomažu u rješavanju masnih naslaga. Osim toga, na tržištu se nudi raznovrstan izbor učinkovitih krema protiv celulita, koje zahvaljujući svojim korisnim sastojcima, poput kofeina, divljeg kestena ili mentola, zatežu kožu i pomažu u otpuštanju štetnih nakupina. Bavljenje sportskom aktivnošću je jedan od najučinkovitijih saveznika u borbi protiv celulita. Preporuča se kardiovaskularni trening, poput trčanja, brzog hodanja i plivanja te trening snage. Čak i ako niste sportski tip, pokušajte barem izdvojiti vrijeme za šetnju ili planinarenje i tako spojiti ugodno s korisnim.

Borba s celulitom nije nimalo lagana i iziskuje puno vremena i truda. Međutim, uz pravilan pristup te puno strpljenja, rezultati će uskoro postati vidljivi. U nastavku provjerite neke od najučinkovitijih krema protiv narančine kore, koje ćete pronaći u trgovinama Tower Centra. Krenite u borbu već danas i dočekajte ljeto u svojem najboljem izdanju! 

FARMACIA, 299,99 KN
FARMACIA, 299 KN
FARMACIA, 382,29 KN
DOUGLAS, 2.750 KN
DOUGLAS, 115 KN
DOUGLAS, 675 KN
MULLER, 345,90 KN
MULLER, 394,90 KN
DM, 27,90 KN
DM, 54,90 KN
DM, 59,90 KN


Foto: PEXEL, Web stranice proizvođača