Poput male crne haljine vječita je i  potraga za savršenom bojom crvenog ruža. Nijansa, podton i tekstura samo su neki od vrlo zahtjevnih kriterija koji moraju biti zadovoljeni kako bi nam naše vlastito samopouzdanje pružilo „high five“ i jasno uzviknulo „go girl“.

E pa krenimo redom.

Boja puti kao uvertira na „pravi put“

Bezbroj boja, još više mogućnosti. Crvenokose djevojke svjetlije puti koje su sklone pjegicama  trebale bi birati ruž neutralnog podtona (boja rajčice). Tamnokose djevojke izrazito svijetlog tena odabiru ruževe boje vina dok bi  tamnopute djevojke trebale istaknuti usne nešto hladnijim nijansama s neutralnim podtonom. Plavuše svijetle puti odabiru ruž obogaćen plavim pigmentima.

Tekstura – vlastiti izbor ali i potreba

Obzirom na stanje i strukturu vaših usana potrebno je izabrati teksturu koja će najbolje odgovarati vašim potrebama. Matt tekstura posljednjih je nekoliko godina zavladala beauty scenom i gotovo da nema brenda koji nemaju svoju crvenu baršunastu uzdanicu. Proizvodi koji ne sadrže dodatan sjaj idealni su za glatke i njegovane usnice. Vinil lak odnosno sjajilo za usne tako savršeno prikriva i zaglađuje ispucale usnice – jedina je mana što se takvi proizvodi vrlo lako mogu razliti izvan samog ruba usnica pa ih je potrebno pažljivo dozirati. Tekuću ruževi, supermat efekta pogodni su kao vrlo dugotrajna boja koja se dodatnim sjajem može nadograditi ostavljajući pritom postojanu i intenzivnu boju završnog finiša po želji.

Piling

Jedan od osnovnih uvjeta za besprijekorno nanošenje crvenog ruža svakako je priprema usana. Pilinzi i hranjive maske samo su neki od postupaka koji će omogućiti da ruž bude zaista dugo uredan i postojan . Postoje razni brendovi koji nude namjenske proizvode kako bi vam u praktičnim ambalažama ponudili jednostavna rješenja za što bezbrižnije pripreme. Tako primjerice, Essence nudi masku od karite maslaca te piling u obliku balzama za usne po vrlo pristupačnim cijenama. Mnogobrojni pilinzi namijenjeni licu također u napomeni naglašavaju da su pogodni za osjetljivo područje usana i okoloočnog područja – jedna takva maska je i L’Orealova Smoth Sugar Nourish Cocoa Face and Lip Scrub koju možete pronaći u Muller i DM prodavaonicama po cijeni od 50ak kn ( ovisno o tjednim akcijama cijena može varirati)

Crveni ruževi koji obožavam:

Guerlain KISSKISS Matte (Muller , 200,00 kn)

Catrice Ultimate Colour u nijansi 310 Red My Lips ( Muller, Dm, 38,00 kn)

NYX velvet matte lipstick u nijansi Blood Love ( Diviana Cosmetics , 58,00 kn)

Chanel Rouge COCO u nijansi 427 Experimental (Douglas, 250,00 kn)

L’Oreal Balmain u nijansi Domination ( DM i Muller po cijeni od 89,00 kn)

MUD lipstick u nijansi Rustic i Stargazer(Diviana Cosmetics, 167,00 kn)

tricks&tips:

  1. Ruževi koji u sebi sadrže plavi pigment učinit će zube bjelijima i sjajnijima
  2. Razmažite malo vazelina po prednjim zubima i onemogućiti će te preslikavanje ruža
  3. Prije nanošenja (crvenog) usne uvijek obrubite olovkom u tonu najsličnijem boji ruža
  4. Za savršen matt izgled utapkajte malo pudera u prahu koji će poslužiti i kao fiksator boje
  5. Prije nego što pijete ili jedete jezikom navlažite usnice tako će se na čašu ili vilicu zalijepiti slina a ne (crvena) boja. Znam, izgleda čudno ali uz malo vježbe to nimalo neće narušiti vaše damsko ponašanje.
  6. Nakon nanošenja ruža sve nepravilnosti uklonite tankim i oštrim kistom te korektorom u boji kože – na taj će način ruž izgledati zaista filmski – besprijekorno.
  7. Uskladite rumenilo s bojom ruža. Topla crvena boja zahtjeva rumenilo zemljanih tonova dok se s narančasto – crvenom bojom slaže rumenila breskvastih tonova.
  8. Prije nanošenja ruža intenzivnijih tonova bilo bi dobro napraviti piling ili jednostavno usne „iščetkati“ četkicom za zube. Lagano.