Vjerujemo da ne postoji osoba koja nije čula za LEGO kockice, i barem jednom stala na nju. Najprepoznatljiviji brend na svijetu nastao je još 1934. godine kad je njegov tvorac Ole Kirk Kristiansen došao na ideju da djeca ne dobiju igračke“ na gotovo“, već ih same slažu i tako postaju kreativnija. Ostalo je povijest.

Sad je već i dokazano, od strane pedagoga i učitelja, da djeca najbolje uče kroz igru, e evo zašto je to najbolje s LEGO kockicama

Potiče znatiželju i samopouzdanje.

Gradnjom testira svoje granice, a kad izgradi kućicu ili avion od kockica on osjeti ponos na svoj uspjeh. Samopouzdanje u sebe i svoje sposobnosti mu raste.

Razvijaju finu motoriku

Ako je razvoj neke vještine očit kod igranja s Lego kockama to je definitivno fina motorika. Kod slaganja kockica važna je preciznost i koordiniranost što je ključno za finu motoriku. Lego setovi namijenjeni su najmanjima (Lego Duplo) pa sve do kompliciranih setova za one veće.

Upornost i strpljenje

Kada se uruši toranj na kojeg su utrošeni sati, dijete osjeća ljutnju. No, to je vrlo dobra lekcija za vaše dijete jer ih uči da budu uporni i strpljivi. Kada se javi problem, dijete prolazi kroz sve moguće scenarije i polako shvaća da ljutnjom i odustajanjem neće dobiti rezultat koji žele. Proces izgradnje pokazuje im da treba vremena za dobre rezultate i uči ih produktivnim načinima kako riješiti frustracije i suočiti se s većim izazovima.

Kreativnost

Djeca ne moraju slagati po uputama, već sami smišljaju nove oblike, u takvoj situaciji nema ispravnog ili pogrešnog, pa djeca mogu istražiti svoju kreativnost bez straha od neuspjeha. Rano djetinjstvo je sjajno vrijeme za poticanje njihove kreativnosti.

Uči dijete društvenim vještinama

Osim što je zabavnije slagati kockice s obitelji ili drugom djecom, uče dijeliti stvari i komunikaciju. Ako dva mališana trebaju isti komad LEGO slagalice, oni se moraju dogovoriti oko korištenja. Igra u grupi ih uči vrijednosti dijeljenja i da je ljubaznost često nagrađena. To ih uči i timskom radu.

Ne propustite SKOCKANI VIKEND U TOWER CENTERU i uz brojne kreativne, zabavne i edukativne radionice čiji je cilj potaknuti dječju maštu, kreativnost i finu motoriku uživajte u zabavi i nagradama za cijelu obitelj. 

Trgovine Tower Centra Rijeka pripremile su popuste na igračke, slikovnice, odjeću i omiljene kockice. 

Kat
Trgovina
Popust
3
Baby Centar

20% popusta na Lego Friends i Lego City liniju i 20% popusta na dječju odjeću i obuću. 

*Lego poklon iznenađenja uz kupnju bilo kojeg Lego artikla. Vrijedi za članove kluba, na redovne cijene. Vrijedi do isteka zaliha. Popust vrijedi od 14. do 16.10.2022.

5
CineStar
Cijena ulaznice je 19 kn / 2,52€ za sve filmove na programu povodom produženog vikenda.
4
Hoću Knjigu

Od 10 do 30% popusta na odabrani asortiman u sklopu akcije Mjesec igre i dječje knjige.

4
Magic Baby

20% popusta na cjelokupan asortiman igračaka.

*Popusti se međusobno ne zbrajaju i ne odnose se na brand Lego.

5
Muller
20% popusta na LEGO asortiman pri kupnji iznad 100 kn. *Popust se oduzima neposredno na blagajni. Različiti popusti međusobno se ne zbrajaju, a akcije isključuju. 

Baby Center, 254,99 kn (33,84 eur)

Baby Center, 79,99 kn (10,62 eur)

Baby Center, 154,99 kn (20,57 eur)

Muller, 799,90 kn (106,22 eur)

Muller, 239,90 kn (31,84 eur)   


Magic Baby, 139,90 kn (18,57 eur)

Magic Baby, 129,90 kn (17,24 eur)