Kakvi bi to bili blagdani bez ukusnih, sočnih slastica? U božićno vrijeme volimo se igrati raznim okusima, oblicima te osmišljati slatke recepte kojima ćemo razveseliti svoje ukućane i prijatelje te ukrasiti blagdanski stol.

Iako obožavamo kremaste deserte, najčešće se odlučujemo za suhe, hrskave kolačiće koji traju danima. Osim toga, možemo ih praviti u raznim prigodnim oblicima, poput zvijezda, borića, snjegovića, što posebno uveseljava naše najmlađe. Danas vam predstavljamo recept za božićne zvijezde s cimetom koji svojim samim izgledom, a i mirisom, pridonose božićnoj atmosferi. Brojnim aromama oduševiti će vaše nepce, a osim toga, biti će savršen dodatak svakom blagdanskom stolu. Sve sastojke za ovaj hrskav i sladak recept pronaći ćete u Intersparu.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 3 bjelanjka
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica ½ limuna
  • 2 žlice limunova soka
  • 400 g mljevenih badema
  • 1 - 2 žlice likera od badema
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i postupno dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok.
  2. Nekoliko žlica smjese ostavite za premazivanje zvjezdica, a u ostalu smjesu umiješajte bademe, koricu limuna, liker i cimet.
  3. Radnu površinu pospite šećerom u prahu i razvaljajte smjesu na 0,5 cm debljine.
  4. Kalupom izrežite zvjezdice i posložite ih na lim za pečenje obložen papirom.
  5. Zvjezdice premažite preostalom smjesom od bjelanjaka i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C.