Donosimo vam recept koji, osim što će vas oduševiti svojom lakoćom pripreme, bit će savršeni gost svakog druženja ili obiteljskog ručka. U glavnoj ulozi ovog deserta pojavljuje se svima omiljena kava i čokolada. Krenite po ukusne sastojke u Interspar i unesite pravo raspoloženje na vaš stol.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 300 g keksa s maslacem
  • 200 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 150 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 50 ml espresso kave
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml vrhnja za šlag
  1. Čokoladu rastopite u vrhnju, maslac sobne temperature pjenasto umutite, a pola količine keksa sameljite. Umutite maslac, čokoladu, kavu i mljevene kekse. 
  2. Drugu polovinu keksa zdrobite na komadiće pa umiješajte u smjesu. Stavite na prozirnu foliju, oblikujte salamu, zamotajte i stavite u hladnjak da se stegne.

Savjet: Ako želite da salama ima mliječni okus, koristite mliječnu čokoladu, a za intenzivniji okus kave dodajte 3 - 4 male šalice jake espresso kave.

Maslac SPAR free from, 250g. Kava espresso DESPAR, 250g. Keksi Petit S-BUDGET, 1000g. 

SPAR PREMIUM Tamna čokolada, 100g Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml