Krenula je sezona jagoda, stoga vam danas donosimo prikladan recept za lagani kremasti desert. Ovaj jednostavni desert lako se priprema, ne peče se i izvrsnog je okusa. Ako želite razveseliti obitelj i prijatelje novom slasticom ili vam je potrebna doza slatkog nakon napornog dana, ova jednostavna voćna bomba je pravi izbor za vas

U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke, stoga krenite u nabavku i pripremite svoje nepce za uživanje u slatkom desertu.  

Sastojci

  • 250 g müsli
  • 2 vrećice mljevene želatine
  • 100 ml vode
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 800 g jogurta
  • 200 g džema od jagoda
  • 300 g kompota od breskve

Müsli stavite na dno 6 - 8 plitkih čaša.

Mljevenu želatinu pomiješajte s hladnom vodom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Vrhnje istucite u šlag, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i dobro izmiješajte.

Namočenu želatinu rastopite na laganoj vatri neprestano miješajući i ne dopuštajući da zakipi. Otopljenu želatinu umiješajte u pripremljenu kremu pa je rasporedite u čaše.

Dodajte džem od jagoda, na manje komade narezane jagode i ostavite u hladnjaku barem 1 sat.

Poslužite dobro rashlađeno.

Preuzeto s Dobar tek