Nakon sve one silne i teške hrane, koje smo za pojeli za Uskrs, danas vam donosimo recept s ukusnom i zdravom namirnicom u glavnoj ulozi - šparogom. Šparoge, osim što su bogate raznim nutrijentima i pogodne za zdravlje bubrega, kardiovaskularnog te probavnog sustava, poznate su kao prave kulinarske delicije, u kojima voli uživati svaki istinski gurman.
Trenutno traje sezona šparoga, stoga je vrijeme da uživamo u njima i iskoristimo ih na najukusnije moguće načine. Imamo za vas odličan recept, salata od tikvica graška. šparoga i kozjeg sira. Sve potrebne sastojke za pripremu ovog sočnog proljetnog recepta pronaći ćete u Intersparu.
Sastojci
- 300 g šparoga
- 200 g tikvica
- 150 g rotkvica
- 200 g očišćenog graška
- 80 g mlade zelene salate
- 40 g matovilca
- 80 g lješnjaka
- 150 g kozjega sira
- 40 ml maslinova ulja
- sol, šećer i papar
Šparoge pažljivo očistite, gulilicom za povrće odstranite tvrdi, celulozni dio, i kuhajte ih 2 - 3 minute u vodi kojoj ste dodali malo soli i šećera. U zadnjoj minuti kuhanja dodajte grašak i sve zajedno prokuhajte.
Lješnjake tostirajte na suhoj tavi i na krupno narežite. Salatu i matovilac operite, a rotkvice narežite na ploške. Raspodijelite povrće u tanjure pa dodajte trake tikvice koje ste iznad tanjura narezali pomoću gulilice za povrće. Začinite maslinovim uljem i paprom, po želji. Poslužite posuto izmrvljenim kozjim sirom i lješnjacima.
Recept preuzet s Dobar tek