Prije pet godina knjigu je zatekao jedan ružan period. Propašću velikog knjižarskog lanca zatvorene su mnoge poslovnice, izgubljeni brojni popularni naslovi i budućnost knjige izgledala je prilično crno. Svaki je knjigoljubac u svom srcu tada zavapio – hoću knjigu! Želja im bi ispunjena i nastade – Hoću knjigu.

Danas najpopularniji knjiški lanac u državi u samo pet godina otvorio je čak deset knjižara i webshop, a njihove lokacije pohode ne samo knjigoljupci, već i oni koji zatrebaju poklon za sebe ili dragu osobu, sve što se može zamisliti od školskog pribora ili pak pokoju edukativnu dječju igračku. Ni pandemija nije zaustavila rast; otvorene su čak tri nove knjižare, a webshop je, barem djelomično, nadoknadio kupnju knjiga uživo. I dok bi se neki možda sada opustili i uživali u plodovima svog rada, Hoću knjigu hrabro gazi dalje. Možda ne otvaranjem novih poslovnica – jer cilj nikada nije bio biti najveći – nego nadograđivanjem starih. A krenulo se s gradom koji teče.  

Hoću knjigu Tower centar – nekad

Rasklimane police preuzete iz starih knjižara, izgrebani podovi, mali izlozi koji nisu mogli pokazati bogatstvo asortimana i nedostatak prostora za prave knjiške promocije bili su dovoljni da vodstvo Hoću knjigu odluči da je upravo poslovnica u Toweru prva s kojom se kreće u renovaciju. U samo dva mjeseca knjige i ostali asortiman bili su sigurno uskladišteni, dok su majstori i marljivi djelatnici radili na tome da se knjižara otvori već 2.5.

Hoću knjigu Tower centar - tijekom renovacija

Moderno uređena, s daškom topline koju pruža bukvino drvo koje je pretežiti element ovog prostora, Hoću knjigu Tower centar željno iščekuje svoje prve posjetitelje. Iza projekta stoje arhitekti biroa Metaplan te izvođači Hercigonja dizajn, koji su napravili i posljednje tri Hoću knjigu knjižare. Na samom začelju nalazi se i atraktivna polica s TOP 10 naslovima i kutkom za čitanje uz BookTok policu, apsolutno nezaobilaznu u svim svjetskim knjižarama. Stripomani će također doći na svoje – stripovi će u preuređenoj knjižari sada zauzimati i nekoliko polica više nego u prethodnoj.

Hoću knjigu Tower centar - sneak peak

A da vam ne bismo otkrili sve, najbolje da se dođete sami uvjeriti upravo 2. svibnja. Naime, najbrže kupce očekuju pokloni do isteka zaliha, a one vješte u logici i zagonetkama pravi mali Hoću knjigu Escape room, kroz koji možete osvojiti Hoću knjigu Book box za glavnu nagradu i čak 19 utješnih. Naravno, tu je i dobar stari Mjesec trilera i krimića, zahvaljujući kojem će brojni misteriozni naslovi biti sniženi.

Ne preostaje ništa drugo nego posjetiti preuređeni Hoću knjigu već 2. svibnja te se uvjeriti kako je dovoljno reći samo „hoću knjigu“ da se nađete u jednom posve posebnom svijetu, gdje se susreću mašta i stvarnost, beletristika i publicistika, mange i memorabilija, škola i zabava.

I zato – vidimo se u Hoću knjigu!