Početak nove školske godine početak je novog ciklusa za svakog osnovnoškolca, a sa sobom redovito donosi i manje ili više slatke dileme kakvu školsku torbu odabrati. Školarci će najčešće birati prema dizajnu, a roditelji će pažnju pridati pravilnom odabiru školske torbe čiji će teret školarci nositi čitave godine.

Potraga za školskom torbom, vjerovali ili ne, počinje već u svibnju, iako se tada školska ili vrtićka godina tek bliži svome kraju. Dobro pripremljeni roditelji ili djedovi ili bake, naime, znaju da je tada najbolji izbor školskih torbi, a uz zamamne novitete pokoji stariji model može se naći na popustu. 

Za razliku od prijašnjih godina, kada su roditelji potegli i do Austrije ili Njemačke kako bi nabavili kvalitetnu torbu, danas se na hrvatskom tržištu može naći više od tisuću raznih modela torbi i ruksaka. Cijene se kreću od petnaestak pa sve do vrtoglavih dvjesto eura, ponekad i više. Znajući da cijena ne garantira uvijek i kvalitetu, roditelji se prilikom kupovine školskih torbi najčešće raspituju među prijateljima i educiraju putem interneta.

Kako bi svojim posjetiteljima olakšao ovaj težak odabir, knjižarski lanac Hoću knjigu svake godine u lipnju organizira veselo događanje pod nazivom Torbiranje. Ono je dosad uključivalo jednu veliku reviju školskih torbi uz mnoštvo radionica i ostalih zabavnih momenata, a ove godine Torbiranje će imati svoju turneju po Hrvatskoj – točnije, u devet poslovnica ovog lanca koje se prostiru od Zagreba, Varaždina, Rijeke i Zadra pa sve do Splita. 

Na njima vas očekuju – razgovor sa specijalisticom za odabir školskih torbi, Danicom Šojat, koja će vam odati sve tajne kako se odlučiti za onu najbolju za vaše dijete, a dok roditelji razgledavaju pozamašan odabir djeca se mogu zabavljati na POSCA radionici ukrašavanja torbi za tjelesni, uživati u foto natječaju, ispisivati svoje želje u novoj školskoj godini te sudjelovati u natječaju na kojem mogu osvojiti školsku torbu ili pak s KARBON priborom bojati najnoviji katalog koji sažima creme de la creme ovogodišnje ponude u Hoću knjigu. U spomenutom katalogu možete pronaći i edukativan tekst o sedam koraka za odabir idealne torbe, kao i popis svih događanja s točnim datumima, terminima i lokacijama. 

Ne čekajte posljednji tren i nabavite na vrijeme svoju školsku torbu i prateći pribor, jer Torbiranje vas čeka u – Hoću knjigu u Tower Centru ovu nedjelju, 18.06 od 10 - 14 sati

Foto: PR