Ona je učiteljica u produženom boravku. On je kuhar. A kada nastupi peto godišnje doba, oni su kraljica Maja i Meštar Sandi, vladari najluđeg i najboljeg Riječkog karnevala!

Maja Babin i Sandi Pribanić ovih dana plešu na sve strane, a upoznali su se upravo u plesnoj školi i to prije puno, puno godina. Zato sada briljiraju na pusnim tancima, a otkrili su nam i zbog čega se posvađaju, koji kostimi su im najdraži, tko je bolji plesač, ali i to može pojesti više! 

Kraljica Maja i Meštar Sandi imaju gust pusni raspored, a mi smo ih pronašli u Tower centru Rijeka u kojem je postavljen jedan dio novootvorene izložbe “40 kostima za 40. Riječki karneval”.


U Tower centru Rijeka na 2. katu izloženo je 10 kostima, dok je u izlogu bivše Stare Name na riječkom Korzu svoj privremeni dom našlo 30 prekrasnih karnevalskih odora. 

"Tower Center Rijeka izrazito je ponosan što tradicionalno podržava Riječki karneval, stoga  nam je želja karnevalski duh prenijeti i na hodnike Tower Centra, pa smo tako ove godine sretni što dio izložbe kostima Riječkog karnevala gostuje i kod nas. Veseli, šareni, unikatni, bili oni tradicionalni, moderni i šaljivi, prepoznatljiv su dio naše tradicije. Vjerujemo da će brojni prolaznici Tower Centra Rijeka zastati kraj našeg karnevalskog kutka na 2. katu Centra, sve do 20. veljače, te da će ih kostimi nadahnuti da izaberu svoju ovogodišnju masku i budu ono što žele“- istaknula je Maja Baković, voditeljica Tower Centra Rijeka.

Inspirirani nekim veselijim i ljepšim vremenima uronite u maškaranu čaroliju, koja će Vas zasigurno motivirati za dolazak 19. veljače na Korzo na Međunarodnu karnevalsku povorku-rapsodiju karnevalskih maski i kostima. Živeći i dišući karneval cijele godine, Riječka udruga karnevalista poziva Vas da uživate u prisjećanju na neke vesele i razdragane trenutke prošlih godina. 

Kostime za izložbu dale su slijedeće karnevalske grupe: 105 pa opet, Ankori, Circolo, Cufići, Čiket, Draške maškare, Grobničke štrige, Grobnički dondolaši, Gušti su gušti, Halubajski zvončari, Kostrenski špažićari, Krimejski feštari, Kumpanija z Halubja, Lako ćemo, Ni vrit ni mimo, Opatijke 90-60-90, Mesopusna kumpanija Pašac, Pehinarski feštari, Pehinarska gospoda, Pikići, Prijatelji-Amici, Siti i pijani, Stare gedore, Maškare Svilno, Trsačke maškare, Vavek parićani, Veliki Riječani, Veseli oldtimeri, Vežički kampaneli, Viva Ri, Zametske maškare i zvončari, Žejanski zvončari, Krasica pa Rio, Meštar Toni i Bibi-art Dibie Host. 

Projekt je realizirala Riječka udruga karnevalista u suradnji s Tower Centrom Rijeka, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Gradom Rijekom.

Autor: Extravagant, PR

Foto: Extravagant