Ako ste i vi bezvoljni radi ove kiše koja nam stalno odgađa planove, predlažemo vam da se raspoložite jednim prefinim desertom. Sigurni smo da je lava cake jedan od omiljenih deserta svih sladokusaca. Mekani biskvit u svojoj unutrašnjosti krije čokoladnu kremu, koja se izlijeva poput lave, stoga je jasno otkud naziv “lava kolač”. Vrlo je jednostavan za pripremu, a svojim božanstvenim okusom popravlja i najgori dan. U kombinaciji sa sladoledom od vanilije ili šlagom, okusi će još više doći do izražaja. Sastojke za ovaj nezaboravan desert pronađite u Intersparu i pripremite se za uživanje u svakom zalogaju.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g glatkog brašna
  • 60 g kakaa u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 500 ml sladoleda od vanilije
  • 120 ml gotovog čokoladnog preljeva


    Na pari otopite maslac i čokoladu, ostavite da se hladi. Odvojite bjelanjke, dodajte prstohvat soli i tucite u snijeg.

    Mutite žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodajte prohlađen maslac s čokoladom, kratko miksajte, dodajte brašno pomiješano s kakaom (30 g), zajedno kratko izmiksajte. Na kraju špatulom dodajte malo po malo snijeg i ručno lagano ujednačite smjesu.

    Remekine lagano premažite maslacem, pospite kakaom, napunite 2/3 svake posudice. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 185 °C točno 8 minuta.

    Poslužite uz dodatak kuglice sladoleda od vanilije, čokoladnog preljeva i malo kakao praha.

    Umjesto maslaca, za pripremu kolača možete koristiti i kokosovo ulje.

    Recept preuzet s Dobar tek