Dok traje sezona jagoda treba ju dobro iskoristiti. Danas vam donosimo jedan jednostavan i ukusan recept za tortu od jagoda i čokolade. Ovaj jednostavan kolač lako se priprema, ne peče se i izvrsnog je okusa. U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke, stoga krenite u nabavku i pripremite svoje nepce za uživanje u slatkom desertu.  

Sastojci za 6 osoba

  • 250 g mljevenih čokoladnih keksa
  • 100 g maslaca
  • 200 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 800 g jagoda
  • 80 g sjeckanih pistacija
  • cvijet soli

U mljevene čokoladne kekse dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i utisnite u duguljast kalup obložen masnim papirom, odložite u hladnjak da se podloga stegne. U međuvremenu očistite, operite i osušite jagode.

Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. Izlijte ganache na podlogu, rasporedite po površini jagode, odložite u hladnjak na nekoliko sati.

Prije posluživanja kolač pospite sjeckanim pistacijama i zrncima cvijeta soli.

Recept preuzet s Dobar tek