Dok traje sezona jagoda treba ju dobro iskoristiti. Danas vam donosimo jedan jednostavan i ukusan recept za tortu od jagoda i čokolade. Ovaj jednostavan kolač lako se priprema, ne peče se i izvrsnog je okusa. U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke, stoga krenite u nabavku i pripremite svoje nepce za uživanje u slatkom desertu.
Sastojci za 6 osoba
- 250 g mljevenih čokoladnih keksa
- 100 g maslaca
- 200 g čokolade sa 72 % kakaa
- 400 ml vrhnja za šlag
- 800 g jagoda
- 80 g sjeckanih pistacija
- cvijet soli
U mljevene čokoladne kekse dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i utisnite u duguljast kalup obložen masnim papirom, odložite u hladnjak da se podloga stegne. U međuvremenu očistite, operite i osušite jagode.
Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. Izlijte ganache na podlogu, rasporedite po površini jagode, odložite u hladnjak na nekoliko sati.
Prije posluživanja kolač pospite sjeckanim pistacijama i zrncima cvijeta soli.
Recept preuzet s Dobar tek