
Ova kremasta poslastica savršeno spaja lagani biskvit, bogatu kremu i sočne jagode u nevjerojatno svjež i ukusan desert. Inspirirana poznatom njemačkom Milchschnitteom, ova verzija donosi dašak proljeća uz jagode koje se nježno upijaju u kremu, stvarajući pravi užitak u svakom zalogaju.
Biskvit je lagan i zrakast, zahvaljujući snijegu od bjelanjaka, dok je krema obogaćena slatkim vrhnjem, medom i šlagfixom koji ju čine nevjerojatno glatkom i bogatom. Jagode dodaju svježinu i prirodnu slatkoću koja savršeno upotpunjuje svaki sloj.
Idealno za poslužiti na obiteljskim okupljanjima, rođendanima ili kao slatki desert nakon obroka. Svi sastojci čekaju vas u Tvornici zdrave hrane u Tower Centru Rijeka.
Sastojci (9)
-biskvit-
100 g Nutrigold pirovog bijelog brašna
30 g Nutrigold kakao praha
70 g Nutrigold šećera od šećerne trske
5 jaja
1/2 žličice praška za pecivo
-krema-
300 ml slatkog vrhnja
1 vrećica praška/stabilizatora
za šlag
3 žlice meda
300 g jagoda
Priprema:
- Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
- Žumanjke izmiksajte sa šećerom, a zatim umiješajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo.
- U dobivenu smjesu laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu rasporedite po kalupu obloženom papirom za pečenje, poravnajte i pecite 10–12 minuta na 180°C.
- Pustite da se ohladi.
- Za to vrijeme pripremite kremu tako što ćete izmiksati slatko vrhnje uz dodatak šlagfixa i meda.
- Na kraju umiješajte sitno nasjeckane jagode.
- Biskvit prerežite na pola pa na jednu polovicu nanesite kremu i poklopite drugom polovicom.
- Ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije rezanja.