Hvata li vas i dalje ogromna želja za slatkim zalogajem, a ne možete se zadovoljiti samo običnim komadom čokolade donosimo vam odličan recept za kolač od tri vrste čokolade. Zasladite si dan i razveselite svoje nepce, a u Intersparu ćete pronaći sve što vam je potrebno za pripremu ovog deserta.
Sastojci za biskvit
- 1 jaje
- 90 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- 50 ml ulja
- 50 ml mlijeka
- 100 g glatkoga brašna
- 20 g čokolade u prahu
- 20 g kakaa u prahu
- ½ praška za pecivo
Sastojci za parfait kremu
- 6 žumanjaka
- 120 g šećera
- 300 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 140 g bijele čokolade
- 140 g čokolade sa 40 % kakaa
- 140 g čokolade sa 70 % kakaa
- 500 ml vrhnja za šlag
- 5 listova želatine
Za biskvit zagrijte pećnicu na 180 °C. Brašno prosijte zajedno s praškom za pecivo, kakaom i čokoladom u prahu.
Pjenasto miksajte jaje, šećer i bourbon vanilin šećer, potom naizmjenično i polako dodajete ulje i mlijeko te mješavinu brašna, kakaa i čokolade. Pecite u namazanim malim kalupima oko 20 minuta na 180 °C.
Za parfait kremu namočite listiće želatine u ledenu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari. Kada krema dosegne 82 °C, dodajte ocijeđenu želatinu pa maknite s vatre i miješajte da se želatina otopi. Odvojite trećinu kreme pa dodajte komadiće bijele čokolade i miješajte da se rastopi. U preostalu kremu dodajte mliječnu čokoladu, a kad se rastopi, odvojite pola količine i u nju dodajte tamnu čokoladu. Ohladite na sobnu temperaturu. Istucite šlag i dodajte trećinu količine u svaku od tri kreme.
Kada se biskvit ohladi, u na svaki biskvit u kalupima stavite tamnu čokoladu pa stavite u hladnjak na 10 minuta. Potom stavite mliječnu čokoladu i opet vratite u hladnjak na 5 minuta. Završite kremom od bijele čokolade i opet stavite tortice u hladnjak. Prije posluživanja svaku torticu ukrasite nastruganom bijelom i tamnom čokoladom.
Recept preuzet s Dobar tek