Hvata li vas i dalje ogromna želja za slatkim zalogajem, a ne možete se zadovoljiti samo običnim komadom čokolade donosimo vam odličan recept za kolač od tri vrste čokolade. Zasladite si dan i razveselite svoje nepce, a u Intersparu ćete pronaći sve što vam je potrebno za pripremu ovog deserta.

Sastojci za biskvit

  • 1 jaje
  • 90 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 100 g glatkoga brašna
  • 20 g čokolade u prahu
  • 20 g kakaa u prahu
  • ½ praška za pecivo

Sastojci za parfait kremu

  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 140 g bijele čokolade
  • 140 g čokolade sa 40 % kakaa
  • 140 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 5 listova želatine

Za biskvit zagrijte pećnicu na 180 °C. Brašno prosijte zajedno s praškom za pecivo, kakaom i čokoladom u prahu.

Pjenasto miksajte jaje, šećer i bourbon vanilin šećer, potom naizmjenično i polako dodajete ulje i mlijeko te mješavinu brašna, kakaa i čokolade. Pecite u namazanim malim kalupima oko 20 minuta na 180 °C.

Za parfait kremu namočite listiće želatine u ledenu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari. Kada krema dosegne 82 °C, dodajte ocijeđenu želatinu pa maknite s vatre i miješajte da se želatina otopi. Odvojite trećinu kreme pa dodajte komadiće bijele čokolade i miješajte da se rastopi. U preostalu kremu dodajte mliječnu čokoladu, a kad se rastopi, odvojite pola količine i u nju dodajte tamnu čokoladu. Ohladite na sobnu temperaturu. Istucite šlag i dodajte trećinu količine u svaku od tri kreme.

Kada se biskvit ohladi, u na svaki biskvit u kalupima stavite tamnu čokoladu pa stavite u hladnjak na 10 minuta. Potom stavite mliječnu čokoladu i opet vratite u hladnjak na 5 minuta. Završite kremom od bijele čokolade i opet stavite tortice u hladnjak. Prije posluživanja svaku torticu ukrasite nastruganom bijelom i tamnom čokoladom.

Recept preuzet s Dobar tek