Proljeću i sunčanim danima su se razveselili i naši ljubimci. Za njih to znači dugotrajne šetnje i uživanje u prirodi sa svojim vlasnicima i ostalim četveronožnim prijateljima. Međutim, toplije vrijeme probudilo je i razne nametnike, kao što su krpelji i buhe. Krpelji su poznati prijenosnici raznih parazitskih bolesti, a mogu prouzročiti i upalu moždane ovojnice. Buhe pak mogu izazvati alergijske reakcije i jak svrbež.

Osim za životinje, štetni su i za ljude. Stoga je vrlo važno pružiti svom ljubimcu adekvatnu zaštitu i spriječiti njihovo prihvaćanje za kožu. Osim toga, potrebno je često, nakon svake šetnje pregledati životinju i ukoliko se nametnik uoči, odmah ga ukloniti. Danas na tržištu postoji mnogo preparata koji brane vašeg četveronožnog prijatelja od štetočina. Najpopularniji i najučinkovitiji proizvodi su ampule, ogrlice i tablete. Tablete štite od unutarnjih i vanjskih parazita. Ljubimci ih vole jer imaju okus poslastice. Ampule se nanose na kožu nakapavanjem, a djeluju protiv buha, krpelja, insekata, umanjuju mogućnost nastanka alergija te širenja bolesti. Ogrlice pružaju dugotrajnu zaštitu i pokazale su se kao jedno od najdjelotvornijih sredstava u borbi protiv nametnika.


Kako bi naši kućni ljubimci nesmetano uživali u proljetnim radostima i istraživali svijet, moramo se pobrinuti za njihovu zaštitu. Nabavite na vrijeme potrebne preparate u dućanu Vet Pet u Tower Centru kako vam dosadne štetočine ne bi smetale u šetnjama i izletima s četveronožnim članom obitelji.

VET PET, Nexgard tableta za pse 25-50kg 17 € (128,09 kn)

VET PET, Advantix ampula za pse do 4kg 6,50 € (48,97 kn)

VET PET, Foresto ogrlica za male pse i mačke 29,25 € (220,38 kn)