Velike vrućine predstavljaju veliku opasnost za vaše kućne ljubimce. Dlakavi ljubimci teško podnose sunce i vrućinu tijekom ljeta. Kao što doktori svake godine upozoravaju i savjetuju kako što bezbolnije proći kroz ljeto, doktori za kućne ljubimce, veterinari savjetuju slično ponašanje i za vaše ljubimce.


Izravno izlaganje suncu te šetnje tijekom dana bilo bi najbolje izbjegavati. Šetnja se preporučuje tijekom jutra i navečer. Uvijek vodite računa da imaju svježu vodu, hladnu ali ne s kockicama leda, jer to može dovesti do drugih problema. Ako planirate dulju šetnju, možete uzeti bočicu sa sobom kako bi vaš ljubimac mogao piti kad to poželi.

Bilo bi dobro izbjegavati vruć asfalt, jer može doći do opeklina. Test možete napraviti tako da prislonite ruku na asfalt, ako ne možete držati dulje od pet sekundi, znači da će i vaš ljubimac imati teškoće pri hodanju. Kupanje u moru uvijek je dobra ideja, no nisu svi psi ljubitelji mora, stoga one koji to ne vole, nemojte forsirati. Uvijek možete lagano smočiti glavu ljubimca kako bi lakše podnio sunce ako se nalazite na plaži.

VET PET, 56 KN
VET PET, 22 KN

Foto: Pixaby, web str proizvođača