Ovog četvrtka, 11.travnja, Tower Centar Rijeka postaje najpoželjnije destinacija u gradu. Osim Golden Četvrtka ugostit će i likovnu radionicu Striborova škrabaonica  u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka. Radionica je namijenjena djeci od 4 do 12 godina s fokusom na kreativni i likovni rad. Radit ćemo memory karte na temu bajke „Šuma Striborova“ od Ivane Brlić Mažuranić. Različitim tehnikama ćemo crtati te male šašave Domaće, a kasnije i zaigrati igru. 

Također održat će se i Pssst…priča Tintilinićeva!, pričaonica za djecu od 4 do 7 godina. Uz priču s djecom provode se aktivnosti kreativnog stvaranja. Na taj se način potiče razvoj govora i izražavanja, pamćenja, koncentracije što je izuzetna podloga za svaki drugi razvoj djeteta, a potiče se i kreativnost koja je u uskoj vezi s prethodno navedenim vještinama.

Prijave za radionice nisu potrebne, likovna radionica se održava od 17.00 do 18.00 sati,  a pričaonica od 18.00 do 19.00 sati. Radionice  su besplate i održavaju se na drugom katu preko puta trgovine Ciciban.

Tower Center Rijeka tijekom 2024. godine naglasak će se staviti na integrirani pristup i različite aktivnosti obilježavanja 150 godina od rođenja Ivane Brlić Mažuranić. Kroz suradnju s Gradskom knjižnicom Rijeka nastojat će podignuti svijest o važnosti čitanja, organizacijom upravo ovakvih radionica i pričaonica za različite dobne skupine, uz poticanje na istraživanje likova i djela Ivane Brlić Mažuranić. 

Također, Tower Center Rijeka će 30 mališana, koji 11. travnja dođu na radionice, nagraditi besplatnom godišnjom članarinom za Gradsku knjižnicu Rijeka, sa željom da pročitaju što više zanimljivih knjiga.