
Otkrijte čaroliju pistacija u ovom osvježavajućem, kremastom i potpuno sirovom cheesecakeu koji se topi u ustima!
Spoj hrskave podloge, bogatog sloja Nutrigold Dubai namaza i nježne kreme od indijskih oraščića, krem sira i grčkog jogurta stvara desert kojem je teško odoljeti. Svaki zalogaj donosi savršen balans orašastih i kremastih okusa, s dodatkom zavodljivog pistacija namaza koji sve zaokružuje.
Priprema je jednostavna i ne zahtijeva pečenje, što ga čini idealnim ljetnim desertom. Sve što trebate jest malo strpljenja dok se desert hladi – a vjerujte, isplatit će se!
Završni sloj pistacija namaza ne samo da izgleda primamljivo, već pruža i završni „wow“ efekt.
Ovaj cheesecake će se savršeno uklopiti u posebne prigode, ali i kao mala nagrada nakon napornog dana. Pripremite ga unaprijed, ohladite preko noći i uživajte u savršenstvu okusa koji će osvojiti i najzahtjevnija nepca.
Recept za Sirovi cheesecake od pistacija
Sastojci (7)
160 g Nutrigold Dubai namaza
100 g Nutrigold indijskih oraščića
300 g krem sira
80 g grčkog jogurta
140 g digestive keksa
45 g maslaca
260 g maslaca od pistacija
Priprema
Mljevene kekse sjedinite s otopljenim maslacem te ih utisnite u dno kalupa promjera 20-22 cm.
Dubai namazom premažite podlogu od keksa pa ostavite u hladnjaku dok radite kremu.
Za kremu stavite indijske oraščiće, koje ste prethodno namočili preko noći ili prokuhali oko 10 minuta, u blender zajedno s krem sirom, grčkim jogurtom i 150 g namaza od pistacija.
Miksajte dok ne dobijete glatku i jednoličnu kremu.
Kremu rasporedite preko sloja Dubai namaza pa ostavite u hladnjaku preko noći da se stisne.
Prije serviranja, preostalih 110 g namaza od pistacija otopite u mikrovalnoj pećnici, prelijte preko kreme, stavite u zamrzivač oko 15 minuta da se stisne, a zatim poslužite.
Preuzeto s Tvornica zdrave hrane