Jednim od vaših ukućana omiljeno jelo je pizza, drugim bolonjez? Više se ne morate svađati oko odabira ručka jer vam donosimo odličan recept za pizzu bolonjez. Ova kombinacija klasične talijanske pizze s popularnim bolonjez umakom  savršen spoj tradicionalnog i inovativnog u vašu kuhinju. 

U kombinaciji s rajčicama, raznim začinima, ovakva pizza će vas oduševiti. Uživat ćete u svakom njenom zalogaju i ne sumnjamo da će postati dio vašeg menija. Svježi i ukusni sastojci potrebni za pripremu ovog recepta čekaju vas u INTERSPARU.

Sastojci za 4 osobe

Tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 200 ml tople vode
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol, šećer

Bolonjez umak:

  • 350 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 350 g mljevenog mesa
  • 100 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 600 ml passata rajčice
  • 40 ml maslinova ulja
  • sol, papar

Nadjev:

  • 320 g žute i crvene mini rajčice
  • 500 g gauda sira
  • 50 g rukole
  • 20 g bosiljka
  • 2-3 grančice origana

Način pripreme

Napravite tijesto za pizzu. U 50 ml tople vode izmrvite svježi kvasac, dodajte pola žličice šećera i malo brašna, pokrijte i ostavite na toplom desetak minuta da nabubri. Uzdignuti kvasac dodajte brašnu, posolite, dodajte ulje i uz postupno dodavanje tople vode zamijesite meko, elastično tijesto, pokrijte ga i ostavite na toplom da udvostruči volumen.

U međuvremenu napravite bolonjez umak. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na ulju 15 minuta, dodajte sitno ribanu mrkvu, celer i peršin, kratko popržite, dodajte sitno sjeckani češnjak, zabijelite pa dodajte mljeveno meso. Miješajte i odvajajte meso da se ne naprave grudice, začinite solju i paprom.

Kad meso dobije lijepu boju podlijte passatom, kuhajte još desetak minuta. Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu, podijelite na 4 dijela pa svaki razvucite u krug. Zagrijte pećnicu na 220 °C.

Tijesto premažite bolonjez umakom, pospite ribanom gaudom, dodajte rajčice narezane na polovine i pecite 6 – 10 minuta. Prije posluživanja dodajte listiće rukole, bosiljka i grančicu origana, poslužite vrelo.

U bolonjez možete dodati i malo crnog vina za bolju aromu.

Elipso, Pizza kao iz krušne peći. Vrijeme pečenja 2 min za smrznutu pizzu
te 4 minute za pečenje pizze s domaćim tijesto. Promjer 33 cm
400 stupnjeva maksimalna temperatura. 132 €


Elipso, Kompaktna, inovativna i šarena pećnica za pizzu, idealna za pripremanje slasne domaće pizze na otvorenom. 299,90 €

Lonci&poklopci by Bajde, Rustikalnog dizajna i izrađene od kvalitetnih materijala, ove pećnice su izdržljive i energetski učinkovite. Pogonjene plinom, nude iznimnu kontrolu i ravnomjernu raspodjelu topline, a dostupni su i modeli s rotirajućim pizza kamenom. 699,00 €

Lonci&poklopci by Bajde, pizza kamen 37 €

Vitapur, rezač za pizzu 5,90 €

Recept preuzet s Dobar tek