Bablje ljeto je u gradu i pokazuje se u cijeloj svojoj raskoši. Palete boja krošanja i ukrasnih grmova oduzimaju dah, a more i plaže još zovu nas. Što i kako se odjenuti u ove tople dane ? Ne preostaje nam drugo, nego da se poigramo modom.

Zato ćemo danas pokušati kombinirati trendi komade na način da izgledamo kao da smo upravo stigli s pariških ulica. Zašto baš pariških ulica? Zato jer Francuskinje slove za najbolje odjevene žene svijeta. Ove modne ikone itekako znaju kako uspješno spojiti modne trendove te pritom uvijek zračiti elegancijom i seksepilom.


Hlače, 1.299 kn (na akciji 519,60 kn). Bluza 1.299 kn (na akciji 519,60 kn), sve The Core. Cipele, 790 kn Fashion & Friends. Torba, 1.010 kn Replay


Prvi adut su block pete koje su doživjele svoj veliki "comeback" i čini se da će se još dugo zadržati na modnoj sceni. Francuskinje ih obožavaju, a ukoliko vas mrzi šetati u visokim i neudobnim potpeticama, uvijek imajte ovog asa u rukavu. Moj odabir su pink sandale od zmijske kože. Izdužuju nogu baš koliko trebaju, čine uslugu vašim leđima da ne pate, a udobne su čak i ako u njima morate prohodati cijeli grad.


Hlače, 1.299 kn (na akciji 519,60 kn) The Core. Cipele, 790 kn Fashion & Friends. Torba, 1.010 kn Replay


Drugi adut je naglašeni struk. Francuskinje znaju da je za ženu važno istaknuti struk, čak i kada su u pitanju predimenzionirani ili lepršavi odjevni komadi. Na taj način dolazi do izražaja ženska figura, a stajling dobiva dozu elegancije. Struk možete naglasiti remenom ili upečatljivom maramom, a ove sezone trgovine su prepune retro haljina i bluza koje se vežu na struku i daju vam upravo ono što tražite - ženstvenu siluetu.


Hlače, 1.299 kn (na akciji 519,60 kn). Bluza 1.299 kn (na akciji 519,60 kn), sve The Core. Cipele, 790 kn Fashion & Friends. Torba, 1.010 kn Replay


Ja sam se odlučila za bijelu bluzu koja se veže u struku. Za potpuni dojam tu su i otkačeni rukavi koji se daju modelirati po želji. Kako je ovog ljeta prevladavala boja lavande, odlučila sam se za jedan ravan kroja hlača u toj boji. Kako ne bi sve bilo lila roza, izabrala sam, po običaju, jaki kontrast u torbici. 

I to bi bilo to. Bez puno truda, a mislim da je chic.


Vaša E. G. EKI

Foto: Viviana Lokmer Šulina