Ukusan i zdrav zalogajčić zvuči odlično u svako doba dana. Muffin od jabuke i zobenih pahuljica upravo je ono što vam treba. Ukusni sastojci koji su uz to i zdravi osvojit će vas na prvi griz. Priprema je vrlo jednostavna, sastojci su svakodnevni, stoga vam savjetujemo da iskušate recept. Vjerujemo kako ćete biti oduševljeni.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 g soli
- 2 g cimeta
- mljeveni klinčić po želji
- 100 g rastopljenog maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 100 ml soka od jabuke
- 2 jaja
- 300 g zobenih pahuljica
- 400 g jabuka
- 80 g maslaca za mazanje kalupa
- Zagrijte pećnicu na 170 °C. U kalupe stavite papirnate košarice i premažite ih otopljenim maslacem.
- U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i mljeveni klinčić. U drugoj zdjeli miješajte maslac i šećer pa dodajte jaja i sok od jabuke.
- Spojite suhe sastojke i smjesu jaja, dodajte pola količine zobenih pahuljica i nasjeckane jabuke, promiješajte. Napunite košarice, pospite preostalim zobenim pahuljicama i pecite 20 minuta.
Savjet: Za malo drugačiji okus koristite kiselkastije jabuke koje će dati fini kontrast.
Recept preuzet s Dobar tek