Ukusan i zdrav zalogajčić zvuči odlično u svako doba dana. Muffin od jabuke i zobenih pahuljica upravo je ono što vam treba. Ukusni sastojci koji su uz to i zdravi osvojit će vas na prvi griz. Priprema je vrlo jednostavna, sastojci su svakodnevni, stoga vam savjetujemo da iskušate recept. Vjerujemo kako ćete biti oduševljeni.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 g soli
  • 2 g cimeta
  • mljeveni klinčić po želji
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 100 ml soka od jabuke
  • 2 jaja
  • 300 g zobenih pahuljica
  • 400 g jabuka
  • 80 g maslaca za mazanje kalupa
  1. Zagrijte pećnicu na 170 °C. U kalupe stavite papirnate košarice i premažite ih otopljenim maslacem. 
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i mljeveni klinčić. U drugoj zdjeli miješajte maslac i šećer pa dodajte jaja i sok od jabuke. 
  3. Spojite suhe sastojke i smjesu jaja, dodajte pola količine zobenih pahuljica i nasjeckane jabuke, promiješajte. Napunite košarice, pospite preostalim zobenim pahuljicama i pecite 20 minuta.

Savjet: Za malo drugačiji okus koristite kiselkastije jabuke koje će dati fini kontrast.

Recept preuzet s Dobar tek