Za sve ljubitelje slatkog koji žele uživati u ukusnom desetku bez mliječnih proizvoda, predstavljamo recept za neodoljivi veganski čokoladni mousse. Ovaj desert ne samo da će zadovoljiti vašu slatku žudnju, već će vam pružiti i osjećaj zadovoljstva bez grižnje savjesti.

S kombinacijom vode slanutka, veganskom čokoladom i vanilijom, ovaj mousse postiže kremastu teksturu i bogat okus. Priuštite si opuštajući vikend s ovim bezvremenskim desertom koji će sigurno postati omiljeni izbor za sve prigode. Sve namirnice možete naći u INTERSPARU.

Sastojci za 2 obroka

  • 400 g vode iz limenke sa slanutkom
  • 120 g veganske čokolade
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Način pripreme

Čokoladu narežite na komadiće i rastopite na pari. Maknite s vatre, umiješajte sol i ostavite da se potpuno ohladi.

Ocijedite slanutak iz limenke tako da vodu sačuvate. Slanutak maknite sa strane, a sačuvanu vodu stavite u posudu i miksajte 7 minuta, odnosno dok ne nastane čvrsti snijeg.

U snijeg od slanutkove vode dodajte ekstrakt vanilije i rastopljenu čokoladu pa laganim kružnim pokretima umiješajte da se smjesa ravnomjerno sjedini.

Smjesu rasporedite u čašice i ostavite u hladnjaku minimalno 2 sata da se stisne.

Recept preuzet s Dobar tek