
Sezona trešanja napokon je stigla, a s njom i savršena prilika za pripremu jednostavnih, mirisnih deserata koji slave ovo omiljeno ljetno voće. Ako tražite recept koji je gotov za manje od sat vremena, a izgleda i miriše kao da ste se baš potrudili – ovaj brzi kolač od trešanja pravi je izbor.
Sočan biskvit, slatko-kisele trešnje i nježna vanilija stvaraju skladan spoj koji će osvojiti i najveće gurmane. Idealno uz jutarnju kavu, popodnevni čaj ili kao slatki završetak laganog ručka, ovaj kolač dokaz je da dobre stvari ne moraju biti komplicirane. Sastojci vas čekaju u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka.
Sastojci
- 3 jaja
- 150 g maslaca
- 500 g trešanja
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 1 limun
- 3 vanilin šećera
- 1 žličica praška za pecivo
Način pripreme
Trešnje očistite od koštica i prepolovite. Iscijedite sok od 1 limuna i prelijte ga preko trešanja. Dodajte vanilin šećer i promiješajte.
Pjenasto umutite šećer i maslac sobne temperature, dodajte jedno po jedno jaje.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i lopaticom ga umiješajte u smjesu maslaca i šećera.
U tijesto lagano umiješajte trešnje.
Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 60 minuta na 180º C ili dok ne dobije zlatnu boju.
Recept preuzet s Dobar tek