Sezona trešanja napokon je stigla, a s njom i savršena prilika za pripremu jednostavnih, mirisnih deserata koji slave ovo omiljeno ljetno voće. Ako tražite recept koji je gotov za manje od sat vremena, a izgleda i miriše kao da ste se baš potrudili – ovaj brzi kolač od trešanja pravi je izbor.

Sočan biskvit, slatko-kisele trešnje i nježna vanilija stvaraju skladan spoj koji će osvojiti i najveće gurmane. Idealno uz jutarnju kavu, popodnevni čaj ili kao slatki završetak laganog ručka, ovaj kolač dokaz je da dobre stvari ne moraju biti komplicirane. Sastojci vas čekaju u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka.

Sastojci

  • 3 jaja
  • 150 g maslaca
  • 500 g trešanja
  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 limun
  • 3 vanilin šećera
  • 1 žličica praška za pecivo

Način pripreme

Trešnje očistite od koštica i prepolovite. Iscijedite sok od 1 limuna i prelijte ga preko trešanja. Dodajte vanilin šećer i promiješajte.

Pjenasto umutite šećer i maslac sobne temperature, dodajte jedno po jedno jaje.

Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i lopaticom ga umiješajte u smjesu maslaca i šećera.

U tijesto lagano umiješajte trešnje.

Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 60 minuta na 180º C ili dok ne dobije zlatnu boju.

Recept preuzet s Dobar tek