Sendvič se nalazi na svakom jelovniku i sastavni je dio kuhinje zemalja diljem svijeta. Priprema se na razne načine, s brojnim umacima i prilozima. Ako vam je ponestalo inspiracije za pripremu omiljenog sendvića i voljeli biste isprobati nešto novo, razveselit će vas recept koji vam danas predstavljamo.
Riječ je o slasnoj piletini s feta sirom i tikvicama. Ukusni začini i egzotični sastojci ostavit će nezaboravan dojam na vašem nepcu, a kremasti feta sir pridonijet će stvaranju prave simfonije okusa. Sada, kada ste dobili inspiraciju za ručak, zaputite se prema Intersparu po sve potrebne svježe sastojke i pripremite se za uživanje u sočnim i mekanim mesnim okruglicama.
Sastojci
- 1 paket S-BUDGET odrezaka pilećeg filea
- 8 kom S-BUDGET peciva (obiteljsko pakiranje)
- 200 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- 1 grančica timijana
- 2 tikvice
- 100 g S-BUDGET feta sira
- 3 žlice maslinova ulja
Začinska mješavina:
- 1 žličica soli
- 1 žličica dimljene slatke paprike
- 1 žličica origana
- 1 žličica češnjaka u prahu
- ½ žličice kumina u prahu
- 2 žlice maslinova ulja
Dodatno:
- 3 žlice BBQ umaka
- 2 kockice maslaca
- 50 g rukole
Piletinu izvadite na tanjur, pospite je začinskom mješavinom, dodajte maslinovo ulje i sve dobro utrljajte rukama.
Zagrijte tavu, dodajte kap ulja pa ubacite pileće odreske i popržite ih sa svake strane po 5 min. Dodajte timijan. Podlijte temeljcem, prokuhajte pa poklopite i pustite kuhati 20 min.
Tikvice ukoso narežite na tanje ploške. Zagrijte drugu tavu, kapnite ulja pa u jednom sloju složite tikvice i pecite ih po 5 min sa svake strane. Lagano ih posolite. Izvadite na tanjur.
Feta sir usitnite vilicom. Piletinu dobro istrgajte vilicama. Dodajte joj BBQ umak i sve dobro izmiješajte.
Peciva prerežite po pola. Tavu na kojoj ste pekli tikvice obrišite kuh. Ubrusom pa ubacite kockicu maslaca i složite peciva prerezanom stranom prema dolje. Tostirajte ih oko 3-4 min.
Složite sendviče: na donji dio peciva stavite fetu, dodajte rukolu, potom dodajte piletinu, na nju stavite par grilanih tikvica, pospite s još malo fete, poklopite i odmah poslužite.
Recept preuzet s Dobar tek