Sendvič se nalazi na svakom jelovniku i sastavni je dio kuhinje zemalja diljem svijeta. Priprema se na razne načine, s brojnim umacima i prilozima. Ako vam je ponestalo inspiracije za pripremu omiljenog sendvića i voljeli biste isprobati nešto novo, razveselit će vas recept koji vam danas predstavljamo.

Riječ je o slasnoj piletini s feta sirom i tikvicama. Ukusni začini i egzotični sastojci ostavit će nezaboravan dojam na vašem nepcu, a kremasti feta sir pridonijet će stvaranju prave simfonije okusa. Sada, kada ste dobili inspiraciju za ručak, zaputite se prema Intersparu po sve potrebne svježe sastojke i pripremite se za uživanje u sočnim i mekanim mesnim okruglicama.

Sastojci

  • 1 paket S-BUDGET odrezaka pilećeg filea
  • 8 kom S-BUDGET peciva (obiteljsko pakiranje)
  • 200 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 grančica timijana
  • 2 tikvice
  • 100 g S-BUDGET feta sira
  • 3 žlice maslinova ulja

Začinska mješavina:

  • 1 žličica soli
  • 1 žličica dimljene slatke paprike
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • ½ žličice kumina u prahu
  • 2 žlice maslinova ulja

Dodatno:

  • 3 žlice BBQ umaka
  • 2 kockice maslaca
  • 50 g rukole

Piletinu izvadite na tanjur, pospite je začinskom mješavinom, dodajte maslinovo ulje i sve dobro utrljajte rukama.

Zagrijte tavu, dodajte kap ulja pa ubacite pileće odreske i popržite ih sa svake strane po 5 min. Dodajte timijan. Podlijte temeljcem, prokuhajte pa poklopite i pustite kuhati 20 min.

Tikvice ukoso narežite na tanje ploške. Zagrijte drugu tavu, kapnite ulja pa u jednom sloju složite tikvice i pecite ih po 5 min sa svake strane. Lagano ih posolite. Izvadite na tanjur.

Feta sir usitnite vilicom. Piletinu dobro istrgajte vilicama. Dodajte joj BBQ umak i sve dobro izmiješajte.

Peciva prerežite po pola. Tavu na kojoj ste pekli tikvice obrišite kuh. Ubrusom pa ubacite kockicu maslaca i složite peciva prerezanom stranom prema dolje. Tostirajte ih oko 3-4 min.

Složite sendviče: na donji dio peciva stavite fetu, dodajte rukolu, potom dodajte piletinu, na nju stavite par grilanih tikvica, pospite s još malo fete, poklopite i odmah poslužite.

Recept preuzet s Dobar tek