Planirate li ovog Valentinova zaobići restoran i ostati u toplini svoga doma uživajući u privatnosti s partnerom, predlažemo vam da zajedno pripremite čokoladni desert kao dio valentinovske večere. Pronašli smo odličan recept za čokoladnu tortu, a ispečete li ju u kalupu u obliku srca zbilja vam izlazak neće biti potreban.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 150 g mljevenih oraha
  • 100 g mliječne čokolade s 52 % kakaa
  • 50 g čokolade u prahu
  • 20 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 100 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • maslac i oštro brašno za kalup
  • 2-3 čokoladna keksa s nadjevom
  • 3-4 listića svježe mente

Ganache:

  • 150 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 10 ml maslinova ulja

Otopite na pari maslac, mliječnu čokoladu i tamnu čokoladu. Kad se otopi dodajte i čokoladu u prahu, maknite s vatre, miješajte i ohladite na sobnu temperaturu (20 °C).

Jaja, šećer i bourbon šećer pjenasto miksajte 10 minuta. U smjesu čokolade sobne temperature dodajte mljevene orahe i prstohvat soli, zatim lagano umiješajte tučena jaja.

Kalup promjera 18 cm premažite maslacem, pospite oštrim brašnom, ulijte biskvit, pecite na 170 °C 30 minuta. Dok se biskvit hladi napravite ganache.

Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi, na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Prelijte tortu ganacheom i odložite u hladnjak da se stegne. Tortu dekorirajte s 2 – 3 natrgana keksa i listićima svježe mente.

U ganache možete dodati i malo arome mente. 

Pepco, komplet 2 kalupa za torte 6 € (45,21 kn)

Recept preuzet s Dobar tek