Bundeva, jedna od omiljenih namirnica tijekom jeseni današnja je glavna gastro zvijezda. Riječ je o super zdravoj namirnici bogatoj vitaminima. Može se jesti sirova, ali i na sto različitih načina. Mi vam danas donosimo jednostavan recept u kojem su se savršeno stopili svi okusi, a bundeva ima glavnu ulogu.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 900 g buče
- 200 g cheddar sira
- 40 g muštarde
- 60 g maslaca za mazanje posude
- 300 ml slatkog vrhnja
- sol i papar
- nekoliko listića korijandra
- Buču raspolovite, odstranite sjemenke, ogulite je i narežite na kocke. Zamutite vrhnje, muštardu, sol i papar.
- Posude za pečenje premažite maslacem, rasporedite kocke buče, blago posolite i prelijte smjesom vrhnja i muštarde.
- Ploške sira rasporedite preko buče i zapecite 20 minuta na 170 °C. Poslužite vruće s listićima korijandra.
Savjet: Osim sa senfom, buča se dobro slaže i s citrusima pa u umak možete dodati sok limuna, naranče ili limete.
Recept preuzet s Dobar tek