Bundeva, jedna od omiljenih namirnica tijekom jeseni današnja je glavna gastro zvijezda. Riječ je o super zdravoj namirnici bogatoj vitaminima. Može se jesti sirova, ali i na sto različitih načina. Mi vam danas donosimo jednostavan recept u kojem su se savršeno stopili svi okusi, a bundeva ima glavnu ulogu.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 900 g buče
  • 200 g cheddar sira
  • 40 g muštarde
  • 60 g maslaca za mazanje posude
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • sol i papar
  • nekoliko listića korijandra
  1. Buču raspolovite, odstranite sjemenke, ogulite je i narežite na kocke. Zamutite vrhnje, muštardu, sol i papar. 
  2. Posude za pečenje premažite maslacem, rasporedite kocke buče, blago posolite i prelijte smjesom vrhnja i muštarde. 
  3. Ploške sira rasporedite preko buče i zapecite 20 minuta na 170 °C. Poslužite vruće s listićima korijandra.

Savjet: Osim sa senfom, buča se dobro slaže i s citrusima pa u umak možete dodati sok limuna, naranče ili limete.

Recept preuzet s Dobar tek