Tiramisu je poznati talijanski kolač koji oduševljava sladokusce diljem svijeta. Njegova sočnost i savršena kombinacija okusa uvijek nas iznova mame. Iako originalnu verziju ovog deserta čine piškoti, mascarpone i kava, danas vam predstavljamo malo drukčiji recept. Ovaj tiramisu bit će odličan gost na svakoj proslavi, a njena priprema vrlo je jednostavna i neće vam oduzeti previše vremena. Svi potrebni sastojci čekaju vas u Intersparu. Zasladite si popodne ovim fantastičnim receptom i uživajte u svakom zalogaju.
SASTOJCI
Za 10 osoba
- 500 g DESPAR mascarpone sira
- 250 g DESPAR piškota
- 4 jaja
- 4 jabuke
- 3 žlice limunova soka
- 25 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- korica ½ limuna
- 100 ml mlijeka
- 75 ml brendija
- ½ žličice cimeta
- Jabuke očistite i narežite na kockice, prelijte žlicom limunova soka.
- Na zagrijanu tavu stavite 100 g šećera i zagrijavajte dok se ne pretvori u karamel. Dodajte jabuke, kratko pirjajte, prelijte s 50 ml brendija, kuhajte dok alkohol ne ispari, dodajte cimet i limunov sok. Ohladite.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte s 50 g šećera i sastruganom mahunom vanilije. Umiješajte mascarpone i limunovu koricu.
- Bjelanjke istucite u snijeg s 50 g šećera i pažljivo umiješajte u smjesu s mascarponeom. Mlijeko pomiješajte s 25 ml brendija.
- U zdjelice nižite natrgane piškote namočene u smjesu s mlijekom, jabuke, pokrijte kremom. Dekorirajte usitnjenim piškotama. Dobro rashladite pa poslužite.
Savjet: Korištenjem sirovih jaja dobiva se posebna prozračnost smjese. Ako želite izbjeći njihovo korištenje, upotrijebite pasterizirana.
Recept preuzet s Dobar tek
Foto: Unsplash