Tiramisu je poznati talijanski kolač koji oduševljava sladokusce diljem svijeta. Njegova sočnost i savršena kombinacija okusa uvijek nas iznova mame. Iako originalnu verziju ovog deserta čine piškoti, mascarpone i kava, danas vam predstavljamo malo drukčiji recept. Ovaj tiramisu bit će odličan gost na svakoj proslavi, a njena priprema vrlo je jednostavna i neće vam oduzeti previše vremena. Svi potrebni sastojci čekaju vas u Intersparu. Zasladite si popodne ovim fantastičnim receptom i uživajte u svakom zalogaju.

SASTOJCI

Za 10 osoba

  • 500 g DESPAR mascarpone sira
  • 250 g DESPAR piškota
  • 4 jaja
  • 4 jabuke
  • 3 žlice limunova soka
  • 25 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • korica ½ limuna
  • 100 ml mlijeka
  • 75 ml brendija
  • ½ žličice cimeta
  1. Jabuke očistite i narežite na kockice, prelijte žlicom limunova soka. 
  2. Na zagrijanu tavu stavite 100 g šećera i zagrijavajte dok se ne pretvori u karamel. Dodajte jabuke, kratko pirjajte, prelijte s 50 ml brendija, kuhajte dok alkohol ne ispari, dodajte cimet i limunov sok. Ohladite. 
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte s 50 g šećera i sastruganom mahunom vanilije. Umiješajte mascarpone i limunovu koricu. 
  4. Bjelanjke istucite u snijeg s 50 g šećera i pažljivo umiješajte u smjesu s mascarponeom. Mlijeko pomiješajte s 25 ml brendija. 
  5. U zdjelice nižite natrgane piškote namočene u smjesu s mlijekom, jabuke, pokrijte kremom. Dekorirajte usitnjenim piškotama. Dobro rashladite pa poslužite.

Savjet: Korištenjem sirovih jaja dobiva se posebna prozračnost smjese. Ako želite izbjeći njihovo korištenje, upotrijebite pasterizirana.

Recept preuzet s Dobar tek

Foto: Unsplash