Blagdani su savršeno vrijeme za uživanje u posebnim slasticama, ako tražite desert koji će oduševiti svojim okusom i jednostavnošću, cheesecake s namazom od pistacija i medenjacima pravi je izbor. Slijedite naš jednostavni recept i uživajte u ovoj neodoljivoj kombinaciji okusa i mirisa. Iznenadite svoje goste i obitelj desertom koji je prava zvijezda blagdanskog stola!

Sastojci za 10 osoba

Za podlogu:

  • 240 g SPAR PREMIUM medenjaka
  • 125 g SPAR PREMIUM maslaca
  • 30 g prženih slanih pistacija

Za kremu:

  • 150 g SPAR PREMIUM namaza od pistacija
  • 500 g DESPAR mascarpone sira
  • 350 g slatkog vrhnja
  • 6 listova SPAR Natur*pur želatine
  • 75 g šećera u prahu

Za ukrašavanje:

  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 pakiranje SPAR PREMIUM dražeja
  • 1 šaka sjeckanih pistacija

Način pripreme

Maslac izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pripreme. Želatinu prelijte hladnom vodom i namačite 10-15 minuta.

Očistite pistacije, ubacite ih u sjeckalicu i usitnite, potom dodajte natrgane medenjake i sve zajedno usitnite. Prebacite u zdjelu i dodajte narezani, omekšali maslac kojeg prstima umiješajte u medenjake. Dobivenu smjesu prebacite u kalup kojeg ste obložili papirom za pečenje (dno prekrijte s dva komada papira kako biste lakše skinuli papir kad se torta ohladi), utisnite čašom s ravnim dnom ili žlicom i stavite na hlađenje dok pripremate kremu.

U zdjelu stavite 300 g slatkog vrhnja, kratko izmiksajte pa dodajte 25 g šećera u prahu i izradite u ne prečvrsti šlag. Preostalih 50 g slatkog vrhnja zagrijte do vrenja pa njime prelijte ocijeđenu želatinu, miješajte dok se želatina skroz ne otopi.

U drugu zdjelu stavite mascarpone i namaz od pistacija pa kratko izmiksajte, dodajte preostali šećer u prahu i izmiksajte. Potom dodajte prohlađenu otopljenu želatinu i sve dobro izmiksajte. Dodajte tučeno vrhnje i lagano izradite mikserom. Prebacite na ohlađenu podlogu i poravnajte žlicom. Ohladite min. 6 sati, najbolje preko noći.

Ohlađenu tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, dražejama i sjeckanim pistacijama.

Preuzeto s Dobar tek