
Postoji li išta elegantnije od deserta koji izgleda prefino, a priprema se nevjerojatno lako? Francuski klasik clafoutis upravo je takva poslastica. Iako se tradicionalno priprema s trešnjama, jesenska verzija s grožđem donosi novu dozu svježine i savršeno se uklapa u sezonu bogatih okusa. Sočne bobice, zapečene u laganom tijestu, pretvaraju se u desert koji spaja jednostavnost i šarm pariških slastičarnica.
Ovaj recept donosi sve što vam treba za trenutke uživanja – minimalno truda, a maksimalan efekt na stolu. Idealno rješenje kada želite impresionirati goste ili se jednostavno počastiti slatkim zalogajem nakon dugog dana. U INTERSPARU u Tower Centru ćete pronaći svježe sastojke potrebne za stvaranje ovog malog užitka.
Sastojci za 6 osoba
- 500 g crvenoga grožđa
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 100 g brašna
- 120 ml mlijeka
- 50 g maslaca
Za kalup:
- 1 žličica maslaca
- 2 žlice šećera
Za posipanje:
- 1 žlica šećera
- 20 g nasjeckanih badema
Preuzeto s Dobar tek