Donosimo vam recept za kremasti cheesecake s kikirikijem koji se topi u ustima i zbilja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.  Ovaj lagani i jednostavan recept idealan je izbor za lijene vikende. Kombinacija slatkog i slanog oduševit će i najzahtjevnije nepce. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u svakom zalogaju.

Sastojci

Podloga

  • 250 g integralnih keksa
  • 125 g rastopljenog kikiriki maslaca

Krema

  • 500 g krem sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g kikiriki maslaca
  • 400 ml vrhnja za šlag

Za ukrašavanje

  • 250 g kikirikija
  • 2-3 listića svježe metvice

Sameljite kekse i pomiješajte s rastopljenim kikiriki maslacem. Smjesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i odložite u hladnjak. 

U međuvremenu stucite vrhnje za šlag. Razmutite krem sir, maslac od kikirikija i šećer u prahu, dodajte u smjesu žlicu po žlicu šlaga i ujednačite. 

Ulijte kremu na podlogu, poravnajte površinu i odložite u hladnjak da se stvrdne. Tortu ukrasite prženim kikirikijem i listićima metvice.

Kolač će biti još bolji koristite li maslac s komadićima kikirikija.

Recept preuzet s Dobar tek