U ljetnoj ishrani prevladava povrće, voće, nemasno meso poput piletine i omiljena ljetna delicija školjke. Ako vam je ponestalo inspiracije za ručak ili želite isprobati nešto novo, čime ćete oduševiti vaše ukućane i prijatelje, naš omiljeni kuhar David Skoko ima odličan recept za tagliatelle s dagnjama.
Sastojci
Tagliatelle :
Brašno (durum) 100g
1 Jaje (60-70g)
Sol - prstohvat
Pedoči-dagnje - 700g
Češnjak - 2 režnja
Peršin - pola vezica
Krušne mrvice-2 žlice
Vino bijelo-1dcl
Maslinovo ulje -2žlice
Cherry rajcice-100g
Mladi luk - 2kom
Priprema
Pomiješati sastojke za tjesteninu i mijesiti dok ne dobijemo kompaktno tijesto. Tijesto umotati u foliju i pustiti da odmori u frižideru.
Odmoreno tijesto provući kroz mašinu za tjesteninu (Ampia 180) i napravite tagliatelle.
Dagnje dobro očistite, sitno narežite dva režnja češnjaka i stavite ih direktno na dagnje. Narežite peršin, i njega stavite na dagnje kao i krušne mrvice i zalite maslinovim uljem. Dodajte vino, pokrijte sve s tavom i stavite kuhati.
Kada se školjke otvore izvadite meso ih iz ljuske i vratite u šug. Dodati narezane cherry rajcice i mladi luk. Kratko skuhati tagliatelle i pomiješati s buzarom sotirajuci u tavi.
Gotovu tjesteninu servirati i garnirati s školjkama.
Dobar tek