U ljetnoj ishrani prevladava povrće, voće, nemasno meso poput piletine i omiljena ljetna delicija školjke. Ako vam je ponestalo inspiracije za ručak ili želite isprobati nešto novo, čime ćete oduševiti vaše ukućane i prijatelje, naš omiljeni kuhar David Skoko ima odličan recept za tagliatelle s dagnjama.

Sastojci

Tagliatelle :

Brašno (durum) 100g

1 Jaje  (60-70g)

Sol - prstohvat

Pedoči-dagnje - 700g

Češnjak - 2 režnja

Peršin - pola vezica

Krušne mrvice-2 žlice

Vino bijelo-1dcl

Maslinovo ulje -2žlice

Cherry rajcice-100g

Mladi luk - 2kom

 Lonci&Poklopci by Bajde 

Priprema

Pomiješati sastojke za tjesteninu i mijesiti dok ne dobijemo kompaktno tijesto. Tijesto umotati u foliju i pustiti da odmori u frižideru.

Odmoreno tijesto provući kroz mašinu za tjesteninu (Ampia 180)  i napravite tagliatelle.

Dagnje dobro očistite, sitno narežite dva režnja češnjaka i stavite ih direktno na dagnje. Narežite peršin, i njega stavite na dagnje kao i krušne mrvice i zalite maslinovim uljem. Dodajte vino, pokrijte sve s tavom i stavite kuhati.

Kada se školjke otvore izvadite meso ih iz ljuske i vratite u šug. Dodati narezane cherry rajcice i mladi luk. Kratko skuhati tagliatelle i pomiješati s buzarom sotirajuci u tavi.

Gotovu tjesteninu servirati i garnirati s školjkama.


Dobar tek