Kremasti i voćni kolači omiljena su nam poslastica tijekom ljetnih dana. Recept koji vam danas donosimo u nastavku ispunit će sva vaša očekivanja, ukusan, lagan, kremast... Zaputite se prema Intersparu po sve potrebne svježe sastojke i pripremite se za uživanje.
Sastojci:
- 300 g piškota
 - 150 ml mlijeka
 - 2 žlice ruma
 - 200 g malina
 - 250 g mascarponea
 - 1 žlica šećera
 - 1 vanilija šećer
 - 250 ml slatkog vrhnja
 - 100 g bijele čokolade
 
Na pladanj za serviranje stavite obruč kalupa za tortu. Piškote prilagodite visini obruča kalupa. Na pari otopite bijelu čokoladu. Pomiješajte mlijeko s rumom pa na kratko umočite piškote i posložite ih uz obruč. Dno prekrijte piškotama koje ste prije toga kratko umočili u mlijeko. Izradite slatko vrhnje u šlag.
Pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano umiješajte šlag i otopljenu čokoladu. Na dno kalupa obloženog piškotama razmažite polovicu kreme. Na kremu stavite sloj malina, a na njih red piškota kratko umočenih u mlijeko s rumom. Premažite ostatkom kreme i posložite ostatak malina. Šarlotu stavite u frižider preko noći.
Recept preuzet s Dobar tek