Kremasti i voćni kolači omiljena su nam poslastica tijekom ljetnih dana. Recept koji vam danas donosimo u nastavku ispunit će sva vaša očekivanja, ukusan, lagan, kremast... Zaputite se prema Intersparu po sve potrebne svježe sastojke i pripremite se za uživanje.

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice ruma
  • 200 g malina
  • 250 g mascarponea
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 100 g bijele čokolade

Na pladanj za serviranje stavite obruč kalupa za tortu. Piškote prilagodite visini obruča kalupa. Na pari otopite bijelu čokoladu. Pomiješajte mlijeko s rumom pa na kratko umočite piškote i posložite ih uz obruč. Dno prekrijte piškotama koje ste prije toga kratko umočili u mlijeko. Izradite slatko vrhnje u šlag.

Pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano umiješajte šlag i otopljenu čokoladu. Na dno kalupa obloženog piškotama razmažite polovicu kreme. Na kremu stavite sloj malina, a na njih red piškota kratko umočenih u mlijeko s rumom. Premažite ostatkom kreme i posložite ostatak malina. Šarlotu stavite u frižider preko noći.

Recept preuzet s Dobar tek