Kažu da je siječanj najdepresivniji mjesec, a isto tako kažu da ništa ne popravlja naše raspoloženje kao čokolada. Stoga vam donosimo recept za sočan čokoladni kolač koji će vam uljepšati dan čim ga okusite. U Intersparu ćete pronaći sve što vam je potrebno za pripremu ovog deserta. Zasladite si dan i razveselite svoje nepce čokoladnim kolačem koji se tope u ustima.
Sastojci
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 400 ml mlijeka
- 180 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 40 g kakaa u prahu
- 40 g čokolade u prahu
- 300 g čokolade sa 72 % kakaa
- 5 vanilin šećera
- 80 g maslaca
- maslac i krušne mrvice za kalup
Zagrijte pećnicu na 180 °C, uski duguljasti kalup (kao za srneći hrbat) premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
Prosijte brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu u prahu. Pjenasto miksajte jaja i šećer, polako dodajte ulje, naizmjenično mlijeko (100 ml) i mješavinu brašna. Nasjeckajte 100 g tamne čokolade i umiješajte u tijesto.
Prebacite u kalup i pecite 25 – 30 minuta. Preostalo mlijeko (300 ml) prokuhajte s vanilin šećerom. Vrući kolač u 2 – 3 puta prelijte vrućim mlijekom i šećerom (nakon svakog zalijevanja pričekajte da se mlijeko fino upije).
Rastopite 200 g čokolade i maslac i prelijte ohlađen kolač.
Recept preuzet s Dobar tek