Sunčani dani izmamili su nas u prirodu i na terase, a takvi dani stvoreni su za uživanje u druženju i roštiljanju. Malo tko može odoljeti ukusnom grill mesu i hrskavom povrću. Danas vam u suradnji s LONCI&POKLOPCI by Bajde donosimo recept uz kojeg ćete uživati u svakom zalogaju.
U ovom receptu posebnost je dip koji možete konzumirati i kasnije uz tortilla čips, štapiće povrća i sl.
- 2 patlidžana
- 2 rog crvene paprike
- 1 luk - ljubičasti ili crveni
- 1 cijeli češnjak
- maslinovo ulje
- sol i papar
Patlidžan narežite na fete, a papriku prepolovite. Lagano posolite i popaprite. Luk izrežite na pola. Češnjak umotajte u komad folije, dodajte malo maslinovog ulja i soli.
Svo povrće stavite na grill, uključujući i češnjak u foliji. Poklopite grill i pustite tako 2 minute. Patlidžane, papriku i luk grilajte po 5 do 10 minuta sa svake strane dok ne omekša u potpunosti. Svo to vrijeme češnjak je u foliji na grillu, njega ne morate okretati niti dirati.
Kada je povrće omekšalo, prebacite ga u posudu za blendanje. Češnjak pažljivo odmotajte iz folije, prerežite na pola, a onda istisnite pastu od pečenog češnjaka dirketno u posudu za blendanje.
Povrću dodajte 2 žlice maslinovog ulja i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kušajte, dodajte još ulja ili začina i preporučam da dodate sok od pola limuna za svježinu.
Poslužite uz roštilj, čips, a možete i spremiti u posudu s poklopcem i čuvati u hladnjaku do tjedan dana.
Recept preuzet s LONCI&POKLOPCI by Bajde