Danas vam donosimo osvježavajući recept za omiljenu ljetnu slasticu. Riječ je, naravno, o sladoledu. Ovaj recept od jogurta s jagodama lako se priprema i izvrsnog je okusa. U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke, stoga krenite u nabavku i pripremite svoje nepce za uživanje u slatkom desertu.
Sastojci:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 g tekućeg jogurta
- 100 g jagoda
- 150 g džema od jagoda
- 75 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Slatko vrhnje istucite u šlag pa umiješajte jogurt. Dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i dobro izmiješajte.
Jagode narežite na veće komade i zajedno s džemom dodajte u vrhnje. Samo nekoliko puta lagano promiješajte tako da dio kreme ostane bijel, a dio obojen džemom.
Smjesom napunite kalupe za sladoled (4 - 6 kom.), zabodite štapiće i držite u zamrzivaču barem 2 sata da se dobro stisne. Uživajte!