Ljubitelji kremastih i voćnih deserata neće moći odoljeti ovom kolaču od svježeg sira i kupina. Spoj bogatog, svježeg sira i sočnih, kiselkastih kupina stvara desert koji osvaja svojim okusom i teksturom.

Kupine, sa svojim intenzivnim okusom i bogatstvom nutrijenata, savršeno nadopunjuju nježni i kremasti sloj sira, čineći svaki zalogaj pravim užitkom. Priprema ovog kolača traje oko 60 minuta, a rezultat je desert koji izgleda i miriše kao da je stigao iz najbolje slastičarnice. Pripremite sastojke koje možete nabaviti u INTERSPAR trgovini u Tower Centru  i krenite u ovu ukusnu avanturu!

Sastojci za 4 osobe

Sastojci:

  • 500 g svježeg sira
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 50 g maslaca (rastopljenog)
  • 100 g brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g svježih kupina
  • svježi listove mente

Za nadjev:

  • 300 g svježeg sira
  • 50 g šećera
  • 1 jaje

Način pripreme

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

U velikoj zdjeli pomiješajte svježi sir, šećer, jaja, mlijeko, rastopljeni maslac, brašno, ekstrakt vanilije i sol dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte polovicu dobivene smjese u nauljeni kalup za pečenje.

U drugoj zdjeli pomiješajte sastojke za nadjev (svježi sir, šećer i jaje).

Umetnite nadjev u slastičarsku vrećicu s mlaznicom i nježno iscrtajte tri kružnice po sredini smjese u kalupu.

Prelijte preostalom smjesom, pritom pazite da pokrijete kružnice od sira.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta ili dok kolač ne postane zlatno smeđe boje.

Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Kada se ohladi, vrh kolača ukrasite tučenim vrhnjem za šlag, svježim kupinama i listovima mente.

Recept preuzet s Dobar tek