Cheesecake je klasik među slasticama, a kada ga obogatite sočnim borovnicama, postaje prava poslastica koja osvaja na prvi zalogaj. Ovaj odličan recept za sočan cheesecake s borovnicama savršen je izbor za one koji vole spoj kremaste teksture i osvježavajućeg okusa svježeg voća.
Borovnice, sa svojim bogatim antioksidativnim svojstvima i prirodnom slatkoćom, savršeno se slažu s kremastim sirom, stvarajući desert koji će oduševiti sve ukućane i goste. Pripremite sastojke koji vas čekaju u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka i krenite u ovu slatku avanturu!
Sastojci za 6 osoba
Podloga:
- 100 g mljevenog keksa
- 100 g maslaca
Krema od sira:
- 500 g ricotta sira
- 2 žlice šećera
- 2 jaja
- 1 limun, sok
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Preljev od vrhnja:
- 200 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice šećera
Dodatno:
- 200 g borovnica
Pećnicu zagrijte na 180 °C.
Pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac pa smjesu utisnite na dno kalupa za kolače.
Ricottu umutite sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i limunov sok, sve još kratko miksajte pa izlijte smjesu na podlogu od keksa. Po kremi rasporedite borovnice i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 35 - 40 minuta na 180 °C, a potom izvadite iz pećnice. Umutite kiselo vrhnje sa šećerom i prelijte preko kreme od sira pa vratite u pećnicu na još 2 minute.
Kad cheesecake izvadite iz pećnice, ostavite ga da se potpuno ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim još 2 - 3 sata u hladnjaku.
Preuzeto s Dobar tek