Cheesecake je klasik među slasticama, a kada ga obogatite sočnim borovnicama, postaje prava poslastica koja osvaja na prvi zalogaj. Ovaj odličan recept za sočan cheesecake s borovnicama savršen je izbor za one koji vole spoj kremaste teksture i osvježavajućeg okusa svježeg voća.

Borovnice, sa svojim bogatim antioksidativnim svojstvima i prirodnom slatkoćom, savršeno se slažu s kremastim sirom, stvarajući desert koji će oduševiti sve ukućane i goste. Pripremite sastojke koji vas čekaju u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka i krenite u ovu slatku avanturu!

Sastojci za 6 osoba

Podloga:

  • 100 g mljevenog keksa
  • 100 g maslaca

Krema od sira:

  • 500 g ricotta sira
  • 2 žlice šećera
  • 2 jaja
  • 1 limun, sok
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Preljev od vrhnja:

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice šećera

Dodatno:

  • 200 g borovnica

Pećnicu zagrijte na 180 °C.

Pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac pa smjesu utisnite na dno kalupa za kolače.

Ricottu umutite sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i limunov sok, sve još kratko miksajte pa izlijte smjesu na podlogu od keksa. Po kremi rasporedite borovnice i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 35 - 40 minuta na 180 °C, a potom izvadite iz pećnice. Umutite kiselo vrhnje sa šećerom i prelijte preko kreme od sira pa vratite u pećnicu na još 2 minute.

Kad cheesecake izvadite iz pećnice, ostavite ga da se potpuno ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim još 2 - 3 sata u hladnjaku.

Preuzeto s Dobar tek