Trešnje obožavamo svježe, ali i kao ukusan dodatak kolačima i ostalim slasticama. Pavlova torta radi se na razne načine i omiljeni je desert svakog sladokusca. Kad ih spojimo dobijemo najslasniji recept u kojem ćete uživati u svakom zalogaju.

Sastojci za kore:

  • 6 bjelanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • sok ½ limuna

Sastojci za kremu:

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 70 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g krem sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 3 listića želatine
  • 700 g trešanja
  • 50 g čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag

Zagrijte pećnicu na 110 °C. Bjelanjke i prstohvat soli miksajte u čvrsti snijeg, dodajte šećer u prahu i limunov sok i nastavite miksati.

Dobiveni snijeg stavite u slastičarsku vrećicu i špricajte na masni papir da dobijete 3 kore.

Stavite u pećnicu i sušite oko 90 minuta. Namočite želatinu u hladnu vodu. U međuvremenu žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari do 82 °C, ocijedite želatinu i dodajte u vruću kremu.

Maknite s vatre, miješajte da se želatina otopi, umiješajte krem sir, pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Kad se krema ohladi, umiješajte srednje tučeno slatko vrhnje.

Trešnje operite i izvadite koštice (ostavite nekoliko za ukras). Koru stavite na pladanj za tortu, premažite kremom, poslažite na kremu pola trešanja, opet premažite s malo kreme, stavite drugu koru, sve ponovite, poklopite trećom korom i premažite preostalom kremom. Istucite 200 ml vrhnja za šlag i premažite cijelu tortu. Ukrasite trešnjama i struganom čokoladom, odložite u hladnjak do posluživanja.

Recept preuzet s Dobar tek