Kada želite pripremiti desert koji spaja bogatstvo čokolade s osvježavajućim notama svježih malina, čokoladna rolada s malinama i tučenim vrhnjem je pravi izbor. Ova rolada, koja zahtijeva malo više pažnje i vremena, pravi je užitak za sve ljubitelje slastica.

Sa savršenom kombinacijom kremaste čokolade, sočnih malina i laganog tučenog vrhnja, ovaj desert će oduševiti i izgledom i okusom. U INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u svakom zalogaju.

 Sastojci za 8 osoba 

Za čokoladnu roladu:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 70 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 ml mlijeka
  • 50 g tamne čokolade

Za punjenje:

  • 200 ml tučenog vrhnja
  • 150 g svježih malina

Za posipanje:

  • 50 g badema (nasjeckanih)
  • 100 g svježih malina (nasjeckanih)
  • nekoliko listića svježe mente

Za čokoladnu kremu:

  • 100 g tamne čokolade

Način pripreme

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Lim za pečenje (veličine otprilike 25 x 30 cm) obložite papirom za pečenje.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U velikoj posudi miksajte snijeg od bjelanjaka dok vrhovi smjese ne postanu čvrsti. Dodajite postupno 50 g šećera dok smjesa ne postane sjajna.

U drugoj posudi mikserom izmiksajte žumanjke s preostalih 50 g šećera dok smjesa ne postane svjetlija i pjenasta.

Lagano umiješajte smjesu od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka.

Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte tu smjesu u smjesu od jaja i nježno promiješajte.

Zagrijte mlijeko u maloj posudi. Dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi. Umiješajte i ovu smjesu u tijesto.

Izlijte tijesto na pripremljeni lim za pečenje i poravnajte gornju površinu.

Pecite u zagrijanoj pećnici 12 - 15 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu tijesta ne bude čista kad je izvadite.

Dok je tijesto još toplo, pripremite čokoladnu kremu. Zagrijte vrhnje u posudi, ali pazite da ne prokuha. Dodajte mu tamnu čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi.

Prelijte čokoladnu kremu preko toplog tijesta.

Ostavite tijesto da se hladi nekoliko minuta, a potom nanesite tučeno vrhnje po cijeloj površini.

Na tučeno vrhnje rasporedite svježe maline.

Pažljivo zarolajte tijesto.

Pospite po roladi nasjeckane bademe, maline i listiće svježe mente.

Ostavite u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.

Recept preuzet s Dobar tek