Tražite desert koji izgleda neodoljivo, a priprema se brzo i bez puno kompliciranja? Predstavljamo vam pizzu od jagoda – slatki recept koji spaja najbolje od voćnih deserata i vizualni šarm pizze.

Lagano, kremasto, voćno i osvježavajuće – idealno za proljetna i ljetna druženja, dječje rođendane ili kao brzinski desert nakon ručka. Uz nekoliko jednostavnih sastojaka i malo kreativnosti, dobit ćete slasticu koja će oduševiti i one koji inače ne vole eksperimentirati.  U Intersparu u Tower Centru ćete pronaći svježe sastojke potrebne za stvaranje ovog malog užitka. 

Sastojci

  • 20 g svježeg kvasca
  • 2-3 žlice tople vode
  • 2 žličice šećera
  • 320 g glatkog brašna
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice maslinova ulja
  • oko 200 ml tople vode
  • 400 g džema od jagoda
  • 300 g jagoda

Način pripreme

Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.

Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga oko 30 minuta na toplom mjestu da mu se volumen udvostruči.

Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice). Tijesto premažite džemom od jagoda koji ste prethodno malo razrijedili sa 50 ml vode ili soka.

Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.

Po pečenoj pizzi posložite jagode narezane na ploške. Pustite da se džem malo ohladi da se ne biste opekli, pa je narežite i poslužite.