Spoj hrskave podloge od čokoladnih keksa i pistacija, bogatog Nutrigold Dubai namaza od pistacija i svilenkastog ganachea od tamne čokolade stvara pravi desert iz snova.

Priprema je jednostavna i bez pečenja – savršeno rješenje kad želite brzo oduševiti goste (ili sebe!). Podloga se priprema od samo tri sastojka i postaje idealna baza za kremastu sredinu. Dubai namaz dodaje neodoljivu teksturu i aromu pravih pistacija uz hrskavi završetak od kadaifa, dok čokoladni ganache zaokružuje cijelu priču.

Tart je dovoljno elegantan za posebne prigode, a dovoljno jednostavan za svakodnevno uživanje.

Uz malo sjeckanih pistacija na vrhu, izgleda jednako dobro koliko i prija nepcu. Poslužite ga rashlađenog i pripremite se na oduševljene reakcije.


Recept za Čoko-tart s pistacijama

Sastojci (7)

-podloga-

80 g Nutrigold pistacija
150 g čokoladnih keksa
130 g maslaca

-krema-

300 g Nutrigold Dubai namaza od pistacija

-ganache-

300 g tamne čokolade
150 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Sameljite pistacije i kekse, sjedinite s otopljenim maslacem, a dobivenu smjesu utisnite u kalup za tart promjera 22-25 cm i stavite u zamrzivač oko 15 minuta.
  2. Podlogu premažite hrskavim namazom od pistacija pa stavite u hladnjak dok pripremate ganache.
  3. Čokoladu sitno nasjeckajte, prelijte vrelim vrhnjem, poklopite i ostavite oko 10 minuta, a potom promiješajte.
  4. Ganache prelijte preko Dubai namaza, dekorirajte sjeckanim pistacijama i ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne.

Preuzeto s Tvornica zdrave hrane