Točkice su vječni klasik, a mogu se kombinirati na razne načine. Upravo taj klasik preplavio je high street trgovine koje nam nude točkaste badiće, jednodijelne kupaće kostime ili dvodijelne u retro stilu povišenog struka. Stoga točkice su opet in i čini se da nam taj vječni uzorak nikada neće dosaditi.

Točkaste haljine i suknje obično vežemo za zlatno doba Hollywooda i najlakše ih zamišljamo u elegantnim kombinacijama. Uz ovakve kombinacije uvijek pašu velike retro naočale. Trenutačni hit su rajfovi ili marame koje se vežu oko glave koji cijeli outfit stavljaju na veći razinu, a ti ćeš se osjećati poput prave dive. Upravo sam ja se odlučila za jedan takav finalni tach.

Haljina, 279 kn Giuly Florence. Traka za kosu, 49,90 kn Reserved. Torba, 199,90 kn Reserved

Ako misliš da su točkice stvorene samo za elegantne varijante, varaš se. U njima možeš zasjati kao prava chic buntovnica. Potrebno je samo malo mašte! Slobodno se zaigraj kožnom jaknom i bajkerskim čizmama.

Točkice također savršeno pristaju uz sve novotarije, primjerice torbice koje se vežu oko pojasa. Ako imaš malo više hrabrosti možeš spojiti točkice s prugicama ili animal printom, ali pazi da to bude umjereno. Izabrala sam za vas dvije kombinacije u kojima ćete zablistati ovog ljeta.

Suknja, 249 kn. Bluza, 149 kn. Torba, 449 kn sve Giuly Florence. Cipele, 449,90 kn, Naočale 79,90 kn sve Reserved

Haljina, 279 kn Giuly Florence. Traka za kosu, 49,90 kn. Torba 199,90 kn. Sandale 249,90 kn

Jednu bijelu točkastu haljinu, i crnu točkastu suknju na volane sa istom takvom bluzicom.  Uz obje kombinacije birala sam sandale na višu potpeticu sa modnim dodacima, crnim torbicama.

Suknja, 249 kn. Bluza, 149 kn. Torba, 449 kn sve Giuly Florence. Naočale 79,90 kn. Sandale 449,90 kn sve Reserved

Evo, tako sam ja kombinirala haljinu i suknju, a vama mašti na volju i kombinirajte lude točkice. I još jedan prijedlog, ako su vam crno bijele kombinacije monotone isto možete razbiti nekakvom jarkom pink ili crvenom bojom i imamo wow efekt.

Točka, tufna i tri točkice…do slijedećeg modnog raporta.

Foto: Eni Brušnjak