E da, finili su Mare bali. Eki se vratila s kratkog putovanja. I tako, dok je trajala moja Grčka avantura putujući kruzerom prema istočnom Mediteranu, zamišljala sam kako ću doći doma osunčana i biti sretna što ću konačno odabrati prigodan ljetni outfit.

Ali, očito sam pegula. Sve je isto kao i prije mog puta. Osim vremenskih prilika koje su me dočekale, i ja sam imala svoje putne neprilike. U sedam dana putovanja uspjela sam napraviti 7 gluposti.

Prvo sam na put krenula s vidno dobivenim ranama od depilacije. Smirujući upalu, drugi dan zanijelo me brojanje odjevnih predmeta koje sam potrpala u kofer  te sam zveknula glavom u pomoćni ležaj sa strane. Četvrti dan odlučila sam da ostanem na brodu, budući da je dan treći završio padanjem po asfaltujer ne znam hodati u ravnim tenisicama.

Sada kada sam već ostala na brodu, odlučila sam se na sunčanje uz bazen. Naravno, pogađate, moj self-tanning završio je reš pečen. Doktorka, koja nije ostala na brodu već je otišla gledati neko kamenje po otoku Katakolonu, bila je u šoku kad me je vidjela. Vidno ljuta na mene, presjeklame pogledom jer dan je četvrti, a ja opet pravim gluposti.

Bluza, 179,90 kn. Suknja, 149,90 kn. Vesta, 149,90 kn. Kardigan 149,90 kn. Torba 169,90 kn. Sandale 199,90 kn
Sve RESERVED

Dan peti, na brodu je fešta, pleše se, uče taktovi mamba, a ja dok snimam mobitelom frendice, upadam između dvije fotelje i jedva izvučem živu glavu. Budimo se, dan je šesti, noga je plava, al se ne odustaje, idemo na novi izlet. Sada je nova situacija – ja ne snimam, već poziram dok cure mene slikaju. I gle čuda, pozerici Eki propadne ruka preko ograde na koju se trebala nasloniti. Glava je dobro, ali ruka i leđa malo pate. Pitate se može li bit gore, e pa može.

Dan sedmi, koferi su pospremljeni, spremni smo za povratak kući, ostaje zadnja noć na brodu. Pred jutro, oko pola šest, čuje se zveket u sobi. Doktorka se budi, jer čuje moje jaukanje, i vidi mene na podu. Pomaže mi dignuti se  i ne može vjerovati kako sam uspjela pasti s kreveta. Osim glavom, udarila sam i trticom, tako da, dok ovo pišem, ležim na boku i mislim si – Eki nespretna si ko´i ovo vrijeme koje se zafrkava s nama.  

Bluza, 179,90 kn. Suknja, 149,90 kn. Vesta, 149,90 kn. Kardigan 149,90 kn. Torba 169,90 kn. Sandale 199,90 kn
Sve RESERVED

U skladu s vremenskim prilikama i mojim neprilikama, odlučila sam vas razveseliti kombinacijom koja je prigodna za slojevito odijevanje.

Bluza, 179,90 kn. Suknja, 149,90 kn. Vesta, 149,90 kn. Kardigan 149,90 kn. Torba 169,90 kn. Sandale 199,90 kn Sve RESERVED

Izabrala sam suknju s kardiganom koji podsjećaju na “Missoni” dizajn. Ispod svega, odjenula sam bijelu majicu i bijelu jaknicu, koju po potrebi možete skidati. Torbica, naočale i mašna oko vrata dodatni su detalji outfita. I za kraj, sandale na puniju petu  jer nikad se ne zna, mogla bi opet opasti.

Do padanja, ups do čitanja, vaša Eki.

Foto: Eni Brušnjak