Za vas smo pronašli recept koji, osim što će vas oduševiti svojom lakoćom pripreme, bit će savršeni gost svakog druženja ili obiteljskog ručka. Riječ je o mini malina torti, idealna kad zaželite oduševiti obitelj ili goste. Krenite po ukusne sastojke u Interspar i unesite slatko raspoloženje na vaš stol.
Sastojci:
- 80 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 180 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 100 g džema od maline
- 300 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 200 g krem sira
- 3 žlice slatkog vrhnja
- 1 žlica soka limuna
- nekoliko kapi ružičaste boje za kolače
Maslacu sobne temperature dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Potom dodajte vanilin šećer i, uz miješanje, jedno po jedno jaje. Naizmjence umiješajte mlijeko i brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo.
Podijelite smjesu u dva mala kalupa za torte (Ø 16 – 18 cm) koje ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
Maslac sobne temperature i šećer pjenasto izmiješajte te dodajte slatko vrhnje, krem sir i ružičastu boju.
Ohlađene biskvite prerežite horizontalno. Biskvit premažite kremom, zatim džemom od malina i prekrijte drugim biskvitom. Tako ponavljajte postupak i završite biskvitom. Cijelu tortu premažite kremom i ukrasite svježim malinama.
Tortu držite u hladnjaku, a prije posluživanja držite je 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Recept preuzet s Dobar tek