Složit ćete se s nama kad kažemo da nema ljepšeg mirisa u jesen od pečenog kestena. Rimljani su otkrili hranjivost kestena, a Grci njegovu ljekovitost, koristimo ga i u slanim i u slatkim jelima. Danas vam donosimo odličan recept u kojem ćete sigurno uživati.  

Za čokoladni biskvit:

  • 8 jaja
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g kakaa
  • 4 jušne žlice ulja

Krema i glazura:

  • 0,37 l mlijeka
  • 0,37 kg gustina
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 0,03 l ruma
  • 0,01 kg želatine u prahu
  • 0,15 kg tamne 70-postotne čokolade
  • 0,37 l nezaslađenog vrhnja za šlag
  • 0,37 kg nezasla­đenog pirea od kestena

Mlijeko stavite na štednjak da zakipi. U posebnoj posudi razmutite jaja, šećer i gustin s malo hladnog mlijeka kako ne bi bilo grudica. Čim mlijeko zakipi, neprekidno miješajući dodajte ga u smjesu jaja, šećera i gustina.

Potom dodajte pire od kestena, 30 g rastopljene tamne čokolade, rum te želatinu koju ste prethodno namočili u malo mlake vode. Sve lagano promiješajte.

U kremu dodajte nezaslađeno čvrsto tučeno vrhnje za šlag i promiješajte. Kremom punite kalupe u koje ste prethodno stavili okrugli biskvit. Stavite na 2 sata u duboko zamrzavanje

Nakon 2 sata izvadite i dok je još smrznuto prelijte ostatkom otopljene čokolade. Pustite da se prirodno otopi i ukrasite po želji.

Kad dodajete želatinu, obavezno rahlo miješajte kremu.

Recept preuzet s Dobar tek