Složit ćete se s nama kad kažemo da nema ljepšeg mirisa u jesen od pečenog kestena. Rimljani su otkrili hranjivost kestena, a Grci njegovu ljekovitost, koristimo ga i u slanim i u slatkim jelima. Danas vam donosimo odličan recept u kojem ćete sigurno uživati.
Za čokoladni biskvit:
- 8 jaja
- 100 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 50 g kakaa
- 4 jušne žlice ulja
Krema i glazura:
- 0,37 l mlijeka
- 0,37 kg gustina
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 0,03 l ruma
- 0,01 kg želatine u prahu
- 0,15 kg tamne 70-postotne čokolade
- 0,37 l nezaslađenog vrhnja za šlag
- 0,37 kg nezaslađenog pirea od kestena
Mlijeko stavite na štednjak da zakipi. U posebnoj posudi razmutite jaja, šećer i gustin s malo hladnog mlijeka kako ne bi bilo grudica. Čim mlijeko zakipi, neprekidno miješajući dodajte ga u smjesu jaja, šećera i gustina.
Potom dodajte pire od kestena, 30 g rastopljene tamne čokolade, rum te želatinu koju ste prethodno namočili u malo mlake vode. Sve lagano promiješajte.
U kremu dodajte nezaslađeno čvrsto tučeno vrhnje za šlag i promiješajte. Kremom punite kalupe u koje ste prethodno stavili okrugli biskvit. Stavite na 2 sata u duboko zamrzavanje
Nakon 2 sata izvadite i dok je još smrznuto prelijte ostatkom otopljene čokolade. Pustite da se prirodno otopi i ukrasite po želji.
Kad dodajete želatinu, obavezno rahlo miješajte kremu.
Recept preuzet s Dobar tek