Uživanje u mirisnoj šalici kave često ide ruku pod ruku sa željom za nečim slatkim. Kako bi spojili najbolje od oba svijeta, donosimo vam recept za neodoljivu poslasticu koja će oduševiti sve ljubitelje kave - raw kocke od kave!
Ovaj jednostavan, ali nevjerojatno ukusan kolač savršeno se uklapa kao desert nakon obilnog obroka. Slijedite naš jednostavan recept i dopustite da se vaša kuhinja ispuni neodoljivim mirisom, a vaši ukućani ili gosti uživaju u svakom zalogaju ovog slasnog kulinarskog remek-djela. Sve potrebne sastojke naći ćete u INTERSPARU u Tower Centru Rijeka.
Sastojci
Podloga
- 250 g badema
- 180 g datulja
- 2 žlice kokosovog ulja
Krema
- 300 g indijskih oraščića (namočenih preko noći)
- 100 g badema (blanširanih, oguljenih i namočenih preko noći)
- 3 žlice skuhane crne kave
- 50 g kokosovog brašna
- 50 g kakao maslaca
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice meda
Način pripreme
U blender stavite ocijeđene datulje bez koštica i neoguljene bademe. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje i miksajte dok ne dobijete sitnije mrvice, podloga je ukusnija kad je grublje strukture.
Na dno lima za kolače promjera 20 x 22 cm stavite prozirnu foliju pa nanesite žlicom podlogu, poravnajte i stavite u hladnjak dok pripremate kremu. U blender stavite ocijeđene indijske oraščiće i bademe.
Miksajte ih dok ne nastane krema pa dodajte ohlađenu kavu, kokosovo brašno, med, otopljeni kakao maslac i kokosovo ulje. Sve dobro izmiksajte tako da nastane glatka krema. Kremu izlijte na ohlađenu podlogu i vratite u hladnjak na još barem 2 – 3 sata.
Ako koristite suhe datulje, močite ih bar sat vremena u mlakoj vodi.
Recept preuzet s Dobar tek