Osim klasičnih receptura za sve popularniji cheesecake, obožavamo i varijante s raznim voćem. Kombinacija slatkog i kiselog oduševit će svakoga, a osvježavajuća krema i hrskava podloga natjerat će vas da ga radite iznova za sve prigode. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u svakom zalogaju.

Sastojci

  • ½ šalice badema
  • 10 datulja bez koštica
  • ½ jušne žlice kakaa
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice indijskih oraščića
  • 6 jušnih žlica grčkog jogurta
  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • 3 jušne žlice meda
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • sok od pola limuna
  • 2 čajne žličice agar agara u prahu
  • ½ šalice vode 

Indijske oraščiće namočite najmanje 4 sata. Ocijedite ih i isperite.

Za podlogu miksajte bademe do brašnaste strukture. Dodajte datulje, sol, vaniliju i kakao i miksajte dok ne dobijete kompaktnu ljepljivu smjesu.

Obložite manji kalup za kolač prozirnom folijom i ravnomjerno rasporedite smjesu na dno kalupa.

Stavite indijske oraščiće u blender, dodajte 2 žlice vode i miksajte do glatke strukture. Dodajte ostale sastojke (jogurt, sir, vaniliju, sok od limuna i med) i miksajte dok ne dobijete kremu.

Za zgušnjavanje pomiješajte vodu s agar agarom i stavite kuhati do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte miješajući još 1 minutu. Malo ohladite i umiješajte u kremu te ponovno kratko miksajte.

Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Stavite u hladnjak najmanje 2 sata.

Prije posluživanja ukrasite jestivim proljetnim cvijećem ili voćem.